El Tsunami Democràtic es prepara per a una nova fase de protestes. En un fil de Twitter, ha explicat que les accions seran ‘dissenyades per assolir uns objectius polítics, operatius i comunicatius concrets en el marc dels drets, la llibertat i l’autodeterminació’. Aquesta nova etapa de mobilitzacions ha estat anomenada ‘segona onada‘.

El Tsunami ha reaparegut l’endemà que Puigdemont i Comín prenguessin possessió dels escons al Parlament Europeu. El moviment assegura que d’ençà de les protestes pel Barça-Madrid ha estat ‘actiu i reflexiu’, amb la voluntat de treballar per la independència de Catalunya. Afegeix que ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges i millorar l’eficàcia de les accions.

2019: L’independentisme planta cara a la repressió 

Sobre la primera fase de protestes, el Tsunami considera que ha servit per a evidenciar el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol. A més, creu que les mobilitzacions com el tall del Pertús han servit per a imposar un marc i una agenda política pròpia, com el lema ‘Spain, sit and talk‘.

‘El Tsunami Democràtic continuarà proposant accions de protesta no violenta i de desobediència civil massiva mentre les reclamacions majoritàries de la societat catalana no siguin ateses’, diu.

Vegeu el fil de piulets ací:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb