Trenta-set municipis dels Pirineus s’omplen amb música antiga

  • L'Escolania de Montserrat inaugura el Festival de Música Antiga dels Pirineus

VilaWeb
Redacció
28.06.2018 - 17:00
Actualització: 28.06.2018 - 17:38

El Festival de Música Antiga dels Pirineus omple de solistes i de grups de música antiga trenta-set municipis de les comarques pirinenques del Principat, d’Andorra i de la Catalunya Nord, del 29 de juny al 26 d’agost. El programa comença amb l’actuació de l’Escolania i la Capella de Música de Montserrat a la Seu d’Urgell amb composicions de Joan Cererols, divendres 29 de juny.

El certamen tornarà a combinar música, patrimoni i turisme. ‘El festival vol vincular la música antiga amb el territori de la manera més transversal possible, arribant a tots els racons dels Pirineus’, va declarar el batlle de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. Enguany hi ha cinc municipis que se sumen al festival, són Vilanova de Banat, Massaners, Bellver de Cerdanya, Llavorsí i Pesillà de la Ribera.

Així doncs, aquest cap de setmana, la Pyrenaus Ensemble interpreta les ‘Quatre Estacions’ de Vivaldi a Ripoll, a Bellver i al llac d’Engolasters d’Andorra. La Vall de Boí és l’escenari per al primer concert de la soprano María Hinojosa. A més a més, el Cor de Noies de l’Orfeó Català fan arribar ‘Ressons de l’antiga Europa’ a Tremp i a Berga, The Illyria Consort porta ‘Tresors vienesos’ a Escalarre i Berga i Locus Desperatus permet un viatge al passat a la col·legiata de Mur amb ‘La música a la capella reial de Martí l’Humà’. La música del segle XIII d’Eduardo Paniagua i l’actuació de la violoncel·lista Amparo Lacruz, tanquen el cartell.

D’altra banda, per segon any consecutiu, el festival acosta la música a col·lectius en risc d’exclusió i organitza disset concerts de trenta-cinc minuts interactius dirigits a persones amb discapacitats mentals o motrius. Per assegurar-se que els grups puguin conèixer la música que escoltaran de primera mà, el festival organitza tallers divulgatius abans de cada recital. A més, quan hi ha demanda, el concert ofereix un lloc reservat per a aquests col·lectius als concerts convencionals.

Com a novetat, el festival ofereix ‘Escapades Musicals’, activitats complementàries als concerts, com ara visites guiades o passejades per l’entorn natural. També hi ha lloc per a la gastronomia local amb ‘Gastro Films’, en què es mariden productes de la zona amb la projecció d’un documental.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any