Diverses associacions i partits polítics de Tremp han signat un manifest adreçat a l’ajuntament en el qual reclamen que es retiri el títol de fill adoptiu de Tremp al general Emilio Fernández Maldonado, un dels signants del manifest a favor de Franco.

En el manifest, l’ANC, Òmnium i els partits PDECat, ERC i CUP lamenten que ‘una persona que ha estat distingida com a Fill Adoptiu de Tremp assumeixi i subscrigui un manifest de suport a la figura del dictador i a la seva obra’ i per això demanen la retirada d’aquest títol ‘ja que és incompatible ostentar un títol que s’atorga a persones que han d’actuar com a model per la ciutadania de Tremp i alhora manifestar opinions completament oposades a l’esperit democràtic que ha de regir la vida política i social’.

El general Emilio Fernández Maldonado va ser nomenat fill adoptiu de Tremp l’any 2012 i viu des de fa més de quaranta anys en la localitat. Ha estat un dels 181 càrrecs militars en la reserva que han signat recentment un manifest reclamant ‘respecte’ per la figura del dictador.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb