S’acosta Tots Sants i, com cada any, Viladrau fa la Fira de la Castanya amb l’objectiu d’atreure visitants a una festa que combina natura, cultura i tradició. A més, la fira, que es fa aquest cap de setmana, recupera la castanya autòctona del Montseny. Diuen que la peculiaritat de la castanya de Viladrau és el seu bon gust, perquè els fruits són més petits i no contenen tanta aigua. Per això totes les castanyes que es vendran a la fira pertanyen a aquesta varietat.

L’eix central de la festa és la fira que ocupa gran part del centre de la vila: hi participaran tant botiguers del poble com venedors de productes de proximitat de la comarca d’Osona i la zona del Montseny i diversos artesans. També hi haurà tallers per a la mainada, com ara aprendre a torrar castanyes o fer pa, i diverses sortides als boscos del Montseny per a veure les fulles de tardor i collir castanyes. A més, hi haurà exposicions sobre el patrimoni natural i les tradicions de la zona.

Dissabte a la tarda, es representarà la llegenda tradicional de Viladrau La Càlifa del Cavaller d’Espinzella, un espectacle de carrer que acaba amb el ball de ‘Torra-la bé’ a la plaça Major. I diumenge al matí, es farà el tastet gastronòmic de la Cuina de la Castanya, en què diversos bars i restaurants de la contrada ofereixen tasts de plats elaborats amb castanyes, com ara senglar amb castanyes, bolets amb salsa de castanyes, quiche de castanyes i bolets, tiramisú de castanyes o brownie de xocolata i castanyes.

Missatge de Vicent Partal

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb