L’espectacle Meraki, produït i dirigit pel coreògraf ebrenc Roberto Olivan, i creat a propòsit per a l’ocasió, serà la novetat principal de La Festa del Renaixement a Tortosa. Olivan convertirà la plaça de l’Absis de la Catedral, un dels espais més emblemàtics i singulars de la ciutat, en l’escenari d’una obra basada en la disciplina del circ i l’escenificació gestual. Els cors Flumine i Binota han preparat dos espectacles basats en el cant, mentre que La Companyia, formada per ex-alumnes de l’Escola de Teatre de Tortosa, ha recreat un passatge sorprenent pel Palau del Bisbe, en què estrenaran la versió tortosina de Romeu i Julieta tot conservant l’espai de William Shakespeare, el gran dramaturg del XVI.

El nucli antic de Tortosa ja s’ha transformat i tothom que s’hi acosti podrà traslladar-se a un món d’olors, sabors i costums ja desapareguts. Els edificis i muralles s’han engalanat de forma exuberant, tal com els carrers de la ciutat.  A més, la festa manté la clàssica i ineludible ‘Taverna d’Enrico’, creada i protagonitzada per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que s’ha mantingut d’ençà de la primera edició de la festa, l’any 1996.

La majoria de les representacions es fan al carrer i són de franc. Les entrades per als espectacles de pagament es poden adquirir ací o el mateix dia de la funció a la taquilla.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb