Antonio Bargalló, de vuitanta-dos anys, és pessebrista i té el costum de fer dos pessebres cada any. El que li agrada més, el regala a coneguts. Enguany va trobar oportú de fer-lo arribar als polítics catalans empresonats a Estremera, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. El paquet va arribar a la presó madrilenya, però no pas als seus destinataris, i li va ser retornat amb el pessebre trinxat a l’interior i un missatge clar a fora, que deia ‘Viva España’.

Bargalló va fer l’enviament amb l’empresa UPS i està segur que va ser a la presó on li van fer malbé el pessebre: ‘El missatge de “Viva España” és claríssim. Sabien a qui anava adreçat i per això el van fer malbé i hi van escriure aquestes paraules’, explica per telèfon. Bargalló diu que va enviar el paquet a l’atenció de Forn perquè només podia adreçar-lo a un dels dos, i amb el conseller d’Interior hi havia parlat alguna vegada.

Fa pocs dies, UPS li va retornar el paquet. Explica que la cosa que més li molesta és el gest: ‘Han profanat unes figures, tot i que diuen que és un país catòlic.’ Ja no vol tornar-lo a enviar, perquè creu que segurament li passaria igual, però el reconstruirà i el donarà a la família de Joaquim Forn.

Vegeu el recull de fotografies del pessebre malmès:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb