Les Assemblees de Facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona ham tornat a ocupar el rectorar de la universitat. Avui es compleixen cinc anys d’ençà de l’ocupació al rectorat que va suposar l’inici del cas ‘Som 27 i més’. Arran d’aquest fet, vint-i-set persones, la majoria estudiants, s’enfronten a penes de presó per haver realitzat aquella protesta. ‘Nosaltres entenem que les ocupacions són una eina de lluita dels moviments socials no  constitutives de delicte’, defensen les assemblees amb aquesta nova ocupació.

Diuen que amb aquesta ocupació volen fer una crida a la vaga els propers 25 i 26 a la UAB i 26 a nivell estatal: ‘Amb dues demandes compartides: la rebaixa del 30% de les taxes i l’equiparació de preus de màster i de grau’, han explicat.

També aprofiten l’ocupació per a fer una crida contra les llistes negres i ‘l’abús’ dels sistemes de videovigilància al campus, ‘utilitzats per perseguir estudiants per la seva ideologia i activitat política’. Així ho va denunciar recentment la Directa, en aquest article.

I també demanen que abandonin el campus les entitats privades al campus, com els bancs i caixes: ‘S’han aprofitat de la pujada de taxes i de l’infrafinançament de la universitat per introduir capital privat a les universitats mentre cada cop més el preu d’estudiar recau sobre les famílies catalanes’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb