En les últimes hores hi ha crisi al govern britànic. La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha escollit Jeremy Hunt com a substitut de Boris Johnson al capdavant del Ministeri d’Exteriors per intentar frenar-la.

La dimissió de l’exalcalde de Londres Boris Johnson i la que havia tingut lloc menys de vint-i-quatre hores abans que el ministre del Brexit, David Davis. Tant un com l’altre han abandonat May per discrepàncies en la manera com cal afrontar la sortida de la Unió Europea del Regne Unit. Davis i Johnson aposten per un Brexit més dur, que no coincideix amb el dibuix que està perfilant la primera ministra britànica.

La crisi al govern de May amenaça l’estabilitat de l’executiu i agreuja les divisions en el sí del partit conservador entre partidaris d’un Brexit suau i els que volen un trencament total amb la Unió Europea. Malgrat això, la primera ministra va defensar a la Cambra dels Comuns el seu nou pla del Brexit tot i les dimissions de dos dels seus ministres. ‘He escoltat totes les idees possibles i totes les possibles versions del Brexit. Aquest és el Brexit correcte’, ha dit May. L’oposició ja ha descrit la situació com a caòtica.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb