acord de retirada brexit segon referendum

La primera ministra britànica, Theresa May, ha insistit avui en el fet que vol abandonar la Unió Europea amb un acord i per això votarà en contra d’una sortida sense acord.

‘Vull deixar la Unió Europea amb un bon acord, crec que tenim un bon acord’, ha
defensat davant la Cambra dels Comuns. ‘Jo votaré per la moció en nom meu’, ha indicat.

La Cambra dels Comuns sotmetrà avui al vespre a votació la possibilitat que el país abandoni la Unió Europea el 29 de març sense haver segellat un acord amb la Unió Europea, després de la derrota parlamentària ahir del text presentat per la primera ministra.

Els diputats van tornar a rebutjar, per 242 vots a favor i 391 en contra, amb una àmplia diferència de 149 vots, l’acord de divorci negociat per Londres i Brussel·les, al qual May va aconseguir afegir a última hora de dilluns una declaració vinculant per tranquil·litzar Westminster sobre l’anomenada salvaguarda per a la frontera entre Irlanda del Nord i Irlanda.

May va anunciar després de la derrota en els Comuns que convocaria als legisladors a una votació de ‘gran importància’ que decidirà si el Regne Unit opta per un ‘Brexit’ sense acord, un escenari que les dues parts han assenyalat com el pitjor de tots els possibles.

Per la seva banda, el dirigent laborista, Jeremy Corbyn, ha insistit que l’acord negociat per May està ‘mort’ després d’haver estat rebutjat en dues ocasions pels parlamentaris. Així mateix, ha posat en dubte la seva capacitat per governar i ha denunciat que el país es troba amb ‘un govern sense timó davant d’una crisi nacional’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb