El diari britànic The Guardian ha publicat un reportatge en què es demana com és que el turisme ‘mata’ Barcelona. Tot i indicar que la capital catalana és una de les destinacions més belles d’Europa, la massificació turística ha fet perdre la singularitat que caracteritzava la ciutat.

L’article repassa les principals atraccions turístiques barcelonines, com ara la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Rambla, el mercat de la Boqueria i la Barceloneta, i explica el gran volum de turistes que omplen aquests espais. Una desena de fotografies mostren l’aglomeració turística d’aquests indrets.

‘El fet més trist és que la ciutat perd ràpidament la identitat –escriu l’articulista–. S’ha encunyat una nova paraula per a descriure aquest procés aparentment imparable: la “parctematització”, el fet de convertir-se en un parc temàtic. Barcelona s’ha convertit en una imitació de si mateixa.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb