Taller presencial de ‘El quadern del Paraulògic’ a l’Espai VilaWeb

  • Serà dissabte, 17 de desembre, a les 12.00 i el conduirà Cristina Serret, coautora del llibre

VilaWeb
Redacció
15.12.2022 - 11:01
Actualització: 15.12.2022 - 12:05

Amb motiu de la gran rebuda del llibre El quadern del Paraulògic, aquest dissabte, 17 de desembre, a les 12.00, a l’Espai VilaWeb (carrer de Ferlandina, 43), farem un taller presencial conduït per Cristina Serret, coautora del llibre.

L’activitat és molt recomanada per a totes les famílies apassionades del Paraulògic, i per aquest motiu us hi convidem. Serà una sessió divertida, participativa, amb l’única ambició de passar una bona estona tot jugant amb la llengua.

El taller és adient per a infants a partir de vuit anys. Si voleu participar en aquest entretingut laboratori de lletres, només cal que ens escrigueu a inscripcions@vilaweb.cat, tot indicant quants nens o nenes hi participaran.

Per tal que no hi hagi problemes amb l’aforament us demanem, si us plau, que en el cas que us hi hàgiu inscrit i, per qualsevol motiu, no pugueu venir, ens ho comuniqueu per donar l’oportunitat a algun infant que sigui a la llista d’espera.

“El català és divertit”

Com el joc en què s’inspira, El quadern del Paraulògic (Ara Llibres) és tant un llibre lingüístic com un llibre sobre la llengua. Els autors d’aquest volum, Cristina Serret i Jordi Palou, volen acostar el joc als més menuts i, de retruc, fer-los entendre que el català, com diu la portada del llibre, és divertit. “Aquesta és l’essència del llibre, descobrir que jugar amb les paraules i les lletres és molt divertit”, diu Serret. “La intenció és que els nens vegin que la llengua catalana pot ser molt divertida, i que de fet ho és.”

El llibre és farcit de petites idees i recordatoris sobre el català: en una pàgina es recorda que les seves xarxes socials preferides dels nens també tenen versió en català, per exemple; en una altra són convidats a visitar la Viquipèdia, la versió en català de la Wikipedia. “Volem fer-los entendre que fer servir el català habitualment és la cosa més normal del món: que si som catalans, parlem català.” Serret acaba dient: “I si aquest llibre serveix de porta al català, doncs nosaltres encantats.”

L’estructura és semblant a la dEl llibre del Paraulògic, que ja ha venut més de sis mil exemplars i passa per la tercera edició. En el cas del quadern, tanmateix, els passatemps van orientats a un públic clarament infantil i solen tenir un component gràfic important, amb il·lustracions de Maria Miró.

Tots aquests entreteniments tenen una finalitat didàctica: “Els donem claus perquè descobreixin paraules que potser ells tots sols no trobarien al rusc, però quan resolen un enigma, per exemple, s’adonen que aquesta paraula o aquella també hi eren, al joc”, diu. I afegeix: “És un llibre que et dóna molta agilitat mental, que t’amplia l’univers lèxic lúdicament.”

El quadern del Paraulògic és pensat per a nens, però els pares també hi poden jugar. I és que tots els Paraulògics que hi apareixen també són disponibles en versió digital; s’hi pot accedir amb els codis QR que hi ha al final del llibre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any