La T-Usual i T-Casual tan sols seran disponibles a la T-Mobilitat a partir del 28 de novembre

  • L'ATM oferirà un format de cartó específic que no necessita registre previ i deixa enrere la banda magnètica

VilaWeb
ACN
20.11.2023 - 15:05
Actualització: 22.11.2023 - 11:02

Els títols integrats del transport públic de Barcelona T-Usual, T-Casual, T-Grup i T-Familiar deixaran d’imprimir-se progressivament a les màquines d’autovenda en format magnètic a partir de dimarts vinent, 28 de novembre. Només seran disponibles dins la T-Mobilitat, que és el nou sistema de bitllet en format de targeta o aplicació de mòbil, que permet de triar qualsevol dels títols de transport. Fins ara, existia en format digital –amb els telèfons mòbils– i físic –amb una targeta de plàstic–, però d’ara endavant també hi haurà una T-Mobilitat de cartó, que s’haurà de comprar per 50 cèntims, i que serà recarregable.

Per a obtenir la T-Mobilitat al telèfon mòbil o en suport de plàstic, cal donar-se d’alta amb les dades personals o bé a la web de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), o en una de les oficines d’atenció al client. A continuació, ja s’hi poden carregar els títols de transport. En canvi, la T-Mobilitat de cartó es podrà comprar a l’acte en qualsevol màquina d’autovenda. La primera compra tindrà un cost de cinquanta cèntims i després es podrà recarregar tantes vegades com calgui. Aquest format no requerirà cap registre previ, llevat que hi vulguem carregar una T-Usual, que sí que anirà associada a un carnet d’identitat o passaport perquè és un títol personal i intransferible.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) diu que aquest canvi es fa per deixar de vendre progressivament els actuals bitllets de cartó. Les targetes de cartó antigues amb banda magnètica adquirides abans del 28 de novembre es podran fer servir fins que caduquin, el 15 de gener. Els bitllets senzills, títols socials de l’AMB i títols propis dels operadors, entre més bitllets, continuaran actius.

Es preveu que la transició cap a la T-Mobilitat a les màquines del metro, Rodalia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Tram es farà a mitjan desembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor