Puigdemont

El Tribunal Suprem ha rebutjat apartar al jutge Jorge Rodríguez-Zapata, president de la secció que ha de resoldre el recurs que va presentar el president de la Generalitat Carles Puidgemont contra el decret que va acordar el cessament del seu govern per aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La Sala contenciosa Administrativa, reunida avui en ple, ha rebutjat l’incident de recusació presentat per Puigdemont – exiliat a Bèlgica – contra el magistrat Rodríguez-Zapata, segons han informat fonts de l’alt tribunal. Puigdemont dubtava de la imparcialitat d’aquest jutge per decidir sobre el recurs contenciós que va presentar contra el reial decret que aplicava l’article 155.

L’incident de recusació del president de la Generalitat es fonamentava en que Rodríguez-Zapata va publicar un llibre en el qual parlava de l’article 155 i que, prèvia actualització, incloïa una anàlisi sobre aquesta mesura i sobre el decret del cessament de Puigdemont, per la qual cosa, segons ell, no podria pronunciar-se sobre el seu recurs.

Arguments que avui han estat rebutjats per la Sala, l’acte de la qual es coneixerà en els pròxims dies.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.