VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)

El sindicat STEPV ha qualificat d'”abusius” i “inèdits” els servicis mínims del 30% per a la vaga en les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), un fet que assegura que “mai” s’ha vist en educació.

STEPV ha anunciat que recorrerà la decisió en els tribunals “per abusiva i lesiva” al dret a vaga. Al mateix temps, ha criticat que Educació “no ha fet cap gest per a buscar una solució en el conflicte”.

Segons ha informat el STEPV en un comunicat, la Conselleria d’Economia ha fet arribar al sindicat la resolució sobre servicis mínims “imposats” i ha criticat que s’han adoptat “sense ni tan sols escoltar la proposta del sindicat” per a la vaga que tindrà lloc este dimecres en les EOI.

STEPV va registrar la vaga el dia 25 d’agost i afirma que fins a este dimarts, l’administració no s’ha posat en contacte amb el sindicat per a tractar els servicis mínims. En esta jornada, Economia ha enviat un correu electrònic, a les 10.00 hores, demanant que li comunicaren la proposta sindical. El sindicat assegura que se la va traslladar a les 12.00 hores, encara que critica que no han volgut escoltar-la “perquè ja la tenien redactada”.

“Els servicis mínims seran d’un 30% del professorat en cada centre educatiu per a garantir la realització de les proves de certificació”, ha dit STEPV, qui lamenta que és “la primera vegada en la història recent que s’imposen uns servicis mínims tan abusius, que lesionen el dret a vaga del professorat”.

“Només amb la convocatòria d’una Mesa Sectorial per a iniciar un procés de negociació sobre les instruccions d’inici de curs que han motivat la convocatòria de la vaga, STEPV l’hauria desconvocat”, recalca.

Per este motiu, anuncia que no acudirà a l’acte de presentació de l’inici de curs 2017/18 que ha convocat el conseller d’Educació dijous que ve 7 de setembre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]