Avui s’ha mort Merxe Banyuls, una de les veus dels Pavesos, juntament amb Joan Monleón. Els Pavesos fou un grup de música popular nascut a a principi dels anys 1970, a València, a la Falla Corretgeria – Bany dels Pavesos de Ciutat Vella.

Després d’oferir representacions al món faller, es professionalitzaren i van publicar una discografia curta però interessant. El grup es movia entorn de la personalitat de Joan Monleón i basava el repertori en la descontextualització del folklore valencià, sovint des d’un punt de vista satíric, amb una escenificació lúdica i espectacular d’estètica fallera on les disfresses i els focs d’artifici eren costants. El 1976 va participar en el segon Canet Rock.

Institucions i entitats valencianes han lamentat la mort de Banyuls.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb