BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

La científica argentina Sandra Díaz serà distingida amb el XIII Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2017, per la seva contribució a la comprensió del paper de la biodiversitat en els ecosistemes, ha anunciat aquest dimecres la Conselleria de Presidència de la Generalitat en un comunicat.

Els seus estudis sobre l’impacte del canvi ambiental global sobre la biodiversitat regional dels ecosistemes vegetals li ha fet valer el guardó que la Generalitat lliura des del 2004 en memòria de Ramon Margalef, considerat un dels màxims exponents de l’ecologia.

La Generalitat ha ressaltat que Díaz és una de les científiques més influents del món, i el jurat ha volgut reconèixer el seu “paper protagonista i pioner” en el desenvolupament teòric i la implementació pràctica del concepte de diversitat funcional.

Díaz, que rebrà el guardó en un acte a la tardor, és doctora en Ciències biològiques per la Universitat Nacional de Còrdova i des del 1994 és professora en aquesta universitat i investigadora superior del Consell Nacional d’Investigacions Científiques i Tècniques en l’Institut Multidisciplinari de Biologia Vegetal.

També treballa en el Comitè de Ciències de la Terra del Futur, iniciativa integrada del Consell Internacional per la Ciència (Icsu) i copreside l’Avaluació Global sobre Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (Ipbes).

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb