El Departament de Salut ha confirmat avui cinc morts més per cop de calor a Catalunya i el total de víctimes mortals de l’onada de calor ja són onze. Les darreres cinc són dos homes i tres dones entre 52 i 81 anys, tres dels quals van morir a l’Hospital Universitari de Bellvitge, un a l’Hospital de Figueres i un altre a Barcelona.

Concretament, van ser una dona de 75 anys que va morir el 3 d’agost a Barcelona, una de 81 anys que va ingressar el 4 d’agost per un cop de calor a l’Hospital de Figueres i que va morir el mateix dia; una de 73 anys que el 5 va ingressar a l’Hospital Universitari de Bellvitge i va morir l’endemà, el dia 6; un home de 52 anys que el 6 va ingressar a Bellvitge i va morir el mateix dia; i finalment un home de 81 anys que va ingressar també a Bellvitge el dia 7 i va morir l’endemà.

La resta de víctimes confirmades són un home que el 2 d’agost va ser trobat en un carrer de Constantí (Tarragonès), va ingressar a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per un cop de calor i va morir dos dies després, el 4 d’agost.

Un altre home va ingressar en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona el 3 d’agost després d’un cop de calor. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va atendre i el va traslladar a l’Hospital Clínic, on va morir.

Un dia després, el 4 d’agost, un home d’uns 60 anys va ingressar en estat molt crític a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i va morir la mateixa tarda. El 6 d’agost, un home de 45 anys, va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, i el 7 d’agost un de 62 anys va morir al carrer a Barcelona també per un cop de calor. El mateix dia, el 7 d’agost, un altre de 41 anys a Tortosa pel mateix motiu. La víctima es va trobar indisposada a la via pública i va morir a l’MC Mutual de Tortosa.

Salut apunta que no es descarta la confirmació de més morts per cop de calor. A final de la setmana vinent, l’Agència de Salut Pública en presentarà un informe i farà un balanç i una valoració dels casos confirmats.

D’altra banda, entre el 2 i el 8 d’agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent-hi consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb