Saló del Manga: còmics, cultura japonesa, convidats, exposicions

  • Enguany la programació reforça les activitats participatives

VilaWeb
Redacció
31.10.2018 - 17:00
Actualització: 01.11.2018 - 18:49

Aquest cap de setmana alguns pavellons de la Fira de Montjuïc s’omplen de gent disfressada de personatges de còmic, concerts de karaoke japonès i llargues cues a l’espera que un dibuixant signi un exemplar del seu llibre preferit, perquè s’hi fa el Saló del Manga. Però aquest certamen ja fa anys que ha traspassat les fronteres d’un mer saló especialitzat en el còmic japonès i ha esdevingut tot un festival de la cultura nipona. Per això les principals novetats d’enguany el reforcen amb moltes més activitats participatives i estrena el nou espai Japan Experience, dedicat explícitament a la difusió de la cultura japonesa.

Una immersió en la cultura japonesa
El Saló del Manga de Barcelona ha estat sempre una finestra oberta a tots els aspectes de la cultura japonesa. Per als afeccionats, l’interès pel Japó no es limita exclusivament al manga i l’anime i sol ampliar-se a més mostres de cultura popular i tradicional: de les arts marcials i la cerimònia del te passant pel cinema, la moda i la música. Per això a l’espai del Japan Experience hi haurà tallers de papiroflèxia, ceràmica, escriptura o gastronomia. Sobre aquesta darrera, hi haurà tallers i demostracions de cuina en què es podrà aprendre a fer okonomiyaki (pizza japonesa), iakisoba (fideus), onigiri (boletes d’arròs farcides), bentō (plats combinats), otsumami (aperitius) o mochi (pastissets d’arròs).

A la plaça Univers ubicaran el gran escenari cobert, on hi haurà els populars concursos de cosplay, les actuacions musicals i les exhibicions relacionades amb la cultura japonesa. Una de les novetats d’enguany seran els nous concursos dedicats a l’Idol Contest i al K-Pop Contest.

Convidats, homenatges…
El Saló del Manga no seria igual sense les desenes de convidats que porta cada any, tots estretament vinculats al còmic japonès. Enguany hi serà Akira Himekawa, autor de The Legend of Zelda: Twilight princess; Masaki Satô, un dels creadors de Bola de Drac Z, Daisuke Hagiwara i Paru Itagaki, entre molts més.

El norantè aniversari del naixement del dibuixant Osamu Tezuka, considerat el pare del manga, se celebrarà amb conferències i un cicle de films amb alguns dels seus títols més significatius. Paral·lelament, també es commemorarà el cinquantè aniversari de la revista de manga Shōnen Jump, una publicació que va presentar sèries com ara Naruto, One Piece o Bola de Drac i que en el seu moment àlgid arribava a vendre gairebé set milions d’exemplars a la setmana.

Les exposicions
Un altre punts destacats del Saló del Manga són les exposicions. Enguany n’hi haurà una que per primera vegada es podrà veure fora del Japó: ‘Llenguatge, objectes i bèsties.’ Aproximadament gaudirà de cent trenta originals de manga, obres de vídeo i instal·lacions audiovisuals. Algunes altres de destacades són la dedicada a l’il·lustrador Dani Vendrell, ‘Manga Fever’, que versa sobre la relació entre manga, l’anime i els videojocs; i a Marta Salmons, autora del cartell d’enguany.

 

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any