Un centenar de persones s’han acostat aquest divendres al Centre Cívic de Sant Oleguer de Sabadell per retre homenatge a la figura del periodista Xavier Vinader, referent de la lluita contra el feixisme i de la defensa de la llibertat d’expressió. L’acte s’ha fet coincidir amb la celebració del 70è aniversari de Vinader, que va morir el 9 d’abril de 2015, i la commemoració dels 40 anys de la vaga general del 1976 a la ciutat, la primera que es va fer a l’estat espanyol.

Durant l’acte s’ha inaugurat el mural en memòria del periodista que l’artista Zubir va pintar al mur del centre cívic i que ha hagut de refer pràcticament en la seva totalitat treballant contrarellotge després de l’atac que va partir la nit de dimarts passat. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amiga i companya de feina de Vinader, ha parafrasejat Vinader quan recordava que ‘la llibertat d’expressió, com tots els drets quees conquereixen, s’ha de defensar cada dia, a cada moment, perquè sinó la vigiles te l’aniran esquilant’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]