rull condicions soto del real

El conseller Josep Rull està ‘convençut’ que la vaga de fam que ell i tres presos polítics més han començat els ‘ajudarà a ser més forts mentalment’, especialment de cara al judici. En una entrevista amb TV3, Rull ha assegurat que no es fixen ‘cap termini, ni per baix ni per dalt’ sobre la durada de la protesta, que diu que és per ‘consolidar la denúncia cap al Tribunal Constitucional’. ‘El nostre cap i el nostre cos ens advertiran dels límits’, ha dit Rull, en una resposta escrita a la televisió pública catalana. Segons el conseller empresonat, ‘en converses pretesament privades algun magistrat del mateix TC es vanta’ de deixar els seus recursos d’empara ‘en un calaix’.

Josep Rull destaca que ‘l’actitud obstruccionista del Tribunal Constitucional’ és ‘d’una gravetat sense matisos’. Segons ell, la denúncia feta a través de la vaga de fam ‘serà més forta quanta més gent se la faci seva i, sobretot, la difongui’. 

Rull indica a TV3 que pretenen interpel·lar ‘tots els demòcrates’ perquè ‘no es pot normalitzar el que no és normal’. ‘Ens volem adreçar de manera molt concreta als ciutadans espanyols: ara som els independentistes però demà pot ser qualsevol altre que democràticament qüestioni o incomodi allò que algú anomena estat profund’. 

La vaga de fam dels presos polítics: l’última hora de la protesta

Rull remarca que la presó preventiva ‘és un càstig, una anticipació de la pena’ i assegura que Llarena i Marchena ‘acosten Espanya més a Turquia que als països més avançats i solvents, en termes democràtics, d’Europa’. Rull diu que els independentistes només tenen ‘la via pacífica i democràtica, que ho és tot’. 

Rull reitera que els presos polítics no volen ‘ser moneda de canvi de res’, tampoc del pressupost, i afirma que el govern espanyol no pot fer ‘xantatge amb la irrupció de Vox’. ‘Vox s’ha alimentat en bona mesura de la negació de la política, d’aquesta gesticulació buida de contingut del govern Sánchez. Ell en té una part molt important de responsabilitat’, afirma. 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb