El Teatre Principal de Palma va ser l’escenari, un any més, en el que l’Ajuntament de Palma va lliurar els Premis Ciutat de Palma. Entre els assistents hi han destacat les principals autoritats locals, insulars i autonòmiques, com la presidenta del Govern, Francina Armengol, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, la vicepresidenta de l’Executiu, Bel Busquets, la consellera de Cultura, Fanny Tur, el regidor de Cultura de Palma, Llorenç Carrió, entre d’altres.

La lingüista Rosa Maria Calafat Vila va guanyar el premi Llorenç Villalonga de novel·la amb l’obra La família. Sagrada exposició de la mort. Segons el jurat, es va valorar el relat desorganitzat de manera voluntària, el món mitològic que hi presenta l’autora amb tocs surrealistes, el seu humor negre i el tractament del tema de la violència de manera paròdica.

L’autor Joan Manuel Pérez i Pinya, amb Ut pictura poesis (títol provisional), va guanyar el de Poesia. Aquest i el de Novel·la són els premis que més atenció atreuen habitualment, però no són els únics que es lliuren. El d’Arts Visuals va ser per Núria Güell Serra per De putas. Un ensayo sobre la masculinidadJavier García Lerín, amb Els ulls s’aturen de créixer, ha estat guardonat amb el d’Audiovisuals. Rocío Gómez Mazuecos, amb El incongruente se n’ha dut el de Còmic.

El d’Arts Escèniques ha estat pel grup Iguana Teatre per l’obra Llum trencada. El de Música ha estat per al grup De Souza per l’àlbum Futbol d’avantguarda. I, finalment, el d’Investigació l’ha merescut Alejandro Valenzuela per Biodiversitat urbana: La gestió dels recursos animals en la Palma medieval.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb