Abans es deia que els nens naixien amb el pa sota l’aixella, però avui en dia podríem dir que ho fan amb un mòbil. L’accés dels nens a la tecnologia s’ha incrementat en els darrers anys, generant incògnites i preguntes fins ara no tingudes en compte. Així, molts pares i mares estan aprenent a viure en un entorn digital en el qual no van ser educats, tot el contrari dels seus fills, que han estat catalogats com “natius digitals”.

L’organisme encarregat de regular els continguts de la televisió a Catalunya és el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que entre d’altres funcions té la de “vetllar pel compliment de la legislació sobre protecció dels infants i adolescents” pel que fa a temes audiovisuals. Fins fa poc, l’accés a les noves tecnologies era part de la fractura social, però l’esquerda es troba ara en l’ús saludable i responsable que en fem. Per conèixer més sobre la vulnerabilitat dels nens i nenes davant les pantalles, entrevistem Roger Loppacher, president del CAC.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]