L’ex-president de Bankia i ex-ministre d’Economia del PP, Rodrigo Rato, ha acusat l’ex-president Mariano Rajoy de la seva sortida de l’entitat el maig de 2012 dies abans de la nacionalització de l’entitat. ‘A mi em va fer fora Rajoy personalment, a la resta no ho sé perquè ja havia marxat però en el meu cas va ser decisió del president, va ser una intervenció absolutament política’, ha manifestat. Rato ha declarat per segon dia en el judici per la sortida a borsa de Bankia. A preguntes de la fiscalia, ha assegurat que el Banc d’Espanya no va mostrar cap recel per la sortida a borsa de l’entitat amb descomptes de fins el 40%, tot i que hi ha informes que acrediten aquesta oposició per part de l’organisme regulador. ‘Jo estava en actiu i recordo què opinava la ministra [Elena Salgado] i el Banc d’Espanya’, ha afirmat.

En el judici per la sortida a borsa de Bankia, el tribunal haurà d’aclarir si es va maquillar la informació de l’entitat, ja que, un any més tard de la sortida a borsa el juliol de 2011, l’estat espanyol va haver de rescatar l’entitat injectant més de 22.000 milions.

Al banc dels acusats s’asseuen més d’una trentena d’acusats per estafa a inversions i falsedat de comptes. Entre els acusats, l’ex-ministre i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, que ja està empresonat pel cas de les ‘targetes black‘. El Suprem va confirmar una condemna de 4 anys i 6 mesos imposada per l’Audiència espanyola.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb