El batlle de València, Joan Ribó, ha manifestat avui la seva tristesa per l’atac a al cartell del Passeig Guillem Agulló, inaugurat dissabte als jardins de Vivers de la ciutat i arrencat l’endemà. A preguntes dels mitjans després d’una reunió amb representants de la plataforma World Race, Ribó ha assenyalat que ‘per desgràcia ens temíem alguna cosa semblant’ i que va alertar la policia local perquè vigilés l’entorn. El batlle ha remarcat ‘la tendresa’ i l’emoció dels pares durant la inauguració de l’espai dedicat a la memòria del jove antifeixista assassinat ara fa 25 anys per la ultradreta i ha dit que és ‘molt trist que hi hagi persones que el seu nivell d’odi els porti a intentar destruir’.

Ribó ha afegit que no es tracta d’un reconeixement ‘polític estrictament’ sinó d’intentar reconèixer el dolor de les persones i familiars que varen viure l’assassinat. El primer regidor ha lamentat l’atac i ha confirmat que l’Ajuntament de València ja ha restituït la placa i que ha indicat que ‘és important que hi sigui, perquè pensem que és molt bonic i volem que sigui sempre el Passeig Guillem Agulló’.

Preguntat per si el consistori preveu incorporar més mesures de seguretat per evitar futurs atacs, Ribó ha dit que el que l’ajuntament es planteja és que ‘s’ha de fer un esforç perquè totes les persones entenguin que no cal una actuació d’aquest tipus’. Al respecte, ha afegit que aquests atacs ‘no tenen cabuda a una València del segle XXI’ i que ‘s’ha de treballar perquè les persones es puguin entendre, entenguin la diversitat i que hi ha persones d’una manera de pensar o altra’. El batlle ha conclòs que ‘davant d’un homenatge a una persona assassinada l’homenatge ha de romandre per sobre de tot’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]