Revetlla sense Netflix: com donar-se’n de baixa?

  • Us expliquem com donar-vos de baixa de la plataforma amb motiu de la campanya de protesta "Una revetlla sense Netflix"

VilaWeb
Redacció
21.06.2022 - 21:40

El desdeny de les grans plataformes de reproducció en línia envers el català ha motivat la campanya ciutadana “Una revetlla sense Netflix”, que insta els catalans a donar-se de baixa de la plataforma aquesta revetlla de Sant Joan per a protestar contra la manca de continguts en la nostra llengua. L’acció ha estat impulsada per la lingüista Carme Junyent, que explica que la idea li va venir quan una usuària de Twitter decidí de cancel·lar la seva subscripció arran d’una intervenció seva sobre el català i l’audiovisual al programa Preguntes freqüents.

En un article a VilaWeb, Junyent ha resumit la campanya en aquestes paraules: “Si a ells només els preocupen els números, jo no vull ser el seu número. Si ells ens menystenen, almenys no pagaré perquè ho facin. Si ells menystenen la meva llengua, jo sempre puc dir que no.” I afegeix: “Ja sabem que no som res, però no ho fem per ells, ho fem per nosaltres. Perquè dir prou és una forma d’alliberament. No som tan ingenus. Aquests dies he vist que Netflix té cent quaranta-set milions d’abonats, és evident que no ens necessiten, però no en volem formar part mentre ens ignorin.”

Però, sovint, anul·lar una subscripció digital és molt més fàcil de dir que no pas de fer.  Què cal fer per a donar-se de baixa de Netflix? En aquest article us expliquem, pas a pas, el procediment que heu de seguir.

Com donar-se de baixa de Netflix?

El procediment per a anul·lar una subscripció a Netflix és relativament fàcil, i és el mateix tant en l’aplicació com en la pàgina web de la plataforma. S’ha d’entrar en la pàgina d’usuari tot fent clic a la fotografia de perfil, que és a la cantonada superior dreta de la pantalla. Això desplegarà un menú amb diverses opcions, de les quals s’ha de clicar “Compte”. Una vegada dins, el sistema redirigeix l’usuari a una pàgina en què hi ha l’apartat “Subscripció i facturació”. Tot seguit s’ha de pitjar el botó gris de “Cancel·lar subscripció” i, finalment, fer clic al botó blau de “Completar cancel·lació” que apareixerà per defecte.

Podeu seguir el procés amb les imatges que trobareu a continuació. També podeu clicar en aquest enllaç, que us redirigirà automàticament a la pàgina de cancel·lació (per accedir-hi, el sistema us demanarà haver iniciat la sessió).

Primerament, s’ha de fer clic a la fotografia de perfil, que és a la cantonada superior dreta de la pantalla.

 

Seguidament, s’ha de clicar l’opció “Compte”, que apareixerà automàticament al menú desplegable.
En tercer lloc, s’ha de fer clic al botó gris de “Cancel·lar subscripció”

 

Finalment, s’ha de clicar al botó blau de “Completar cancel·lació”

Una vegada completats aquests passos, quedareu oficialment donats de baixa de Netflix, si bé la cancel·lació no es farà efectiva fins el dia següent de facturació, que coincideix amb el dia en què us vau donar d’alta a la plataforma (i, per tant, varia d’un usuari a un altre). Netflix no us cobrarà cap import addicional pel període comprès entre el dia en què us hàgiu donat de baixa i el dia en què la cancel·lació es faci efectiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any