El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus (COS) ha programat set espectacles de sala i cinc de carrer per al nou certamen, que es fa aquest cap de setmana. Acostarà al públic els espectacles de gest i de dansa amb set companyies catalanes, quatre de l’estat espanyol i una de britànica. Enguany, s’ha cercat el màxim equilibri entre totes dues disciplines, i s’han programat el mateix nombre d’espectacles de dansa i de gest. Una altra de les voluntats ha estat posar a l’abast dels espectadors muntatges per a públics de totes les edats, infantil a partir de dos anys, jove i adult.

El primer dia de COS, els espectadors podran veure Boris&Ingrid, una comèdia absurda de teatre físic que explica la història d’una parella d’immigrants. Serà demà, divendres, al Teatre Bartrina a les nou del vespre. Per la seva banda, el muntatge de dansa de gran format titulat Sacra, de la companyia valenciana OtraDanza, es farà al Teatre Fortuny dissabte al vespre. De la programació també destaca l’espectacle de petit format Vida, de la companyia Javier Aranda, que es farà divendres a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Bravium. Al COS, també hi serà la companyia La Ridens amb Snowfoot, un espectacle de teatre gestual que toca temes quotidians des de l’humor.

Als centres escolars de la ciutat també arribarà l’esperit del festival amb un taller de crònica de dansa. L’impartiran el periodista cultural del Punt Avui Jordi Bordes i Clàudia Brofau, crítica de dansa. També es farà un taller de vídeo-dansa, amb Carlota Moragues, Ariadna Llussà i Marta Arjona. Finalment, s’ha programat un taller de moviment per a escoles bressol, a càrrec de la Companyia Blink Flash, que actua dissabte al migdia a l’Orfeó Reusenc. Paral·lelament, s’ha organitzat un curs de teatre de carrer per a joves impartit per Carles Bigorra i del qual s’oferirà una petita mostra de quinze minuts diumenge a la plaça del Mercadal.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb