La retirada de plaques franquistes organitzada avui per Endavant-OSAN a la ciutat de Reus s’ha saldat amb l’extracció de 23 peces de diversos punts de la ciutat. La iniciativa ha començat a les nou del matí i ha aplegat una quarantena de persones. Segons l’organització, la intenció és continuar amb la retirada progressiva de tota simbologia franquista a la ciutat, ja que encara queden unes 160 plaques. L’acció coincideix amb la commemoració enguany del 80è aniversari de l’ocupació de les tropes franquistes de la ciutat de Reus. Endavant ha lamentat que el govern municipal no hagi retirat la simbologia tot i que el consistori va declarar Reus ‘ciutat lliure de feixisme i racisme’ l’any passat.

Segons aquesta organització de l’òrbita de la CUP, això suposa ‘una vulneració de la Llei de memòria històrica i una gran manca de dignitat’. ‘Entenem que davant la seva passivitat ens toca a nosaltres com a poble actuar i deixar clar que al feixisme se l’ha de combatre en totes les seves formes sense cedir-li cap espai’, recull el comunicat. L’acció ha acabat amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament, on s’han exhibit les plaques retirades i també s’han fet reivindicacions de caràcter laboral i social.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.