Els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda ja no comandaran la investigació sobre el suposat finançament irregular de l’antiga Convergència (CDC) mitjançant comissions a canvi d’obra pública. Ambdós magistrats treballaven en el cas 3% d’ençà del 2015.

El fiscal general de l’estat espanyol, José Manuel Maza, ha decidit rellevar-los sense més explicacions. El relleu es produeix poc després de l’arribada de Manuel Moix al capdavant de la fiscalia anticorrupció. Un magistrat que sempre ha discrepat de com han portat la investigació Bermejo i Grinda.

Moix ha estat notícia aquesta mateixa setmana perquè volia evitar diversos escorcolls en el marc de l’operació Lezo, que investiga la malversació de fons i emblanquiment de capitals en l’empresa pública de gestió d’aigües Canal Isabel II.

Els substituts dels fiscals rellevats són Fernando Maldonado, encarregat del cas ITV, i Teresa Duerto, que ha investigat el finançament irregular del PSC en el cas Mercuri. El cas 3% linstrueix el jutge Josep Bosch Mitjavila des del jutjat número 1 d’El Vendrell.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]