Ingredients:
Per a fer la pasta de pa de pessic:
4 ous
1 cullerada petita de llevat Royal
1 cullerada de sucre de glassa
un polsim de sal
40 g de farina
40 g de Maizena
un motlle pla de 30 x 40 cm

Per al farciment:
4 ous durs picats
8 barreteres de surimi
200 g de cuetes de gamba bullides
1 alvocat
suc de llimona
200 g de salmó fumat tallat prim

Per a la salsa:
200 g formatge Philadelphia
200 g de maonesa
sal, pebre negre

Per a guarnir el plat:
Tomàquets cherry, ou filat, amanida variada, cibulet, alvocats…

Elaboració:
Comencem fent la pasta de pa de pessic: en un bol posem els ous ben batuts, amb el sucre, la sal, la farina i la Maizena barrejada amb la cullera petita de llevat Royal. Ho remenem tot ben remenat, que en quedi una pasta. La posem dins el motlle, que haurem folrat amb paper de forn i untat amb mantega. Ha de quedar un pa de pessic molt fi i prim. L’enfornem uns vuit minuts a 180°. Una vegada cuit, l’emboliquem amb el mateix paper, per donar-li la forma cilíndrica, i el cobrim amb un drap humit.

A l’hora de farcir el pa de pessic, el desemboliquem i li traiem el paper. Posem una primera capa de salsa, que fem barrejant la maonesa i el formatge Philadelphia. Després, hi posem el surimi, l’ou picat, les cuetes de gamba tallades petites, l’alvocat també a trossos petits (haurem posat una mica de suc de llimona sobre l’alvocat perquè no s’ennegreixi).

Amb cura, muntem el braç de gitano, donant forma cilíndrica al pa de pessic farcit. Per sobre, el cobrim amb les llesques fines de salmó. Pel voltant acabem guarnint la plata amb tomàquets cherry, ou filat, amanida tallada petita, alvocat, cibulet, etc.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb