El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha afirmat que anar a unes terceres eleccions seria un disbarat, i ha afegit que ‘no posarà cap condició’ al PSOE a canvi d’una abstenció dels socialistes que permetria la seva investidura. Així ho ha dit als periodistes abans de la inauguració del XII Congrés Jurídic de l’Advocacia ICA-Màlaga. I ha afegit que ’s’especula molt’ sobre aquesta qüestió, i que vol tenir ‘un diàleg amb la major celeritat possible’ amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ‘que és el meu interlocutor’. Segons Rajoy, la millor situació seria una coalició amb el PSOE o, si no és possible, ‘pactar set o vuit grans assumptes’. Ha rbelat: ‘No posaré cap condició, s’especula molt, però parlaré amb Fernández quan ell ho vulgui, i li diré que es necessita un govern ràpidament i que fer eleccions seria un gran disbarat’.

Aquests últims dies s’havia especulat amb la possibilitat que el PP posés de condició al PSOE donar suport al pressupost i garantir una estabilitat parlamentària aquesta legislatura.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb