El govern espanyol de Mariano Rajoy ha confirmat que l’Advocacia de l’estat espanyol ja ha demanat la documentació sobre la decisió del Parlament de Catalunya de querellar-se contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, per veure si aquesta acció pot ser constitutiva d’un delicte de malversació.

La mesa del parlament va aprovar divendres la proposta de Junts per Catalunya, ERC i la CUP de querellar-se contra Llarena per presumpta prevaricació. L’acord es va adoptar quan, un dia abans, el jutge es va negar a excarcerar Jordi Sànchez perquè pogués assistir al debat d’investidura.

El president del govern, Mariano Rajoy, ja va avisar ahir que si la querella ‘la paga’ el parlament podria incórrer en un delicte de malversació de fons públic. Segons ell, ‘l’única cosa que ha de fer’ la cambra catalana i que ‘incompleix’ des de les eleccions del 21 de desembre és elegir un candidat que compleixi la llei, ‘estigui en estat de governar’ i que es dediqui a ‘atendre els interessos generals dels ciutadans’.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb