Aquest cap de setmana cinquanta restaurants de tot Barcelona es traslladen a la Rambla, concretament a l’altura de la rambla de Santa Mònica. S’hi fa la fira Tast a la Rambla, amb una oferta tan àmplia que inclou gairebé totes les opcions gastronòmiques de la ciutat. Hi participen més de setanta xefs que durant tres dies ofereixen tastets de les seves especialitats més conegudes, en tapes o platets.

L’oferta va des dels plats més tradicionals a menjars exòtics. També hi ha un bon reguitzell de cuiners reconeguts, restaurants innovadors i cuines d’altres cultures. Per organitzar una mica l’oferta, els impulsors la divideixen en quatre categories: cuina tradicional, cuina d’autor, tapes i postres.

Per exemple, s’hi podran tastar els calamarsets amb ceba de Carles Gaig, ‘leche de tigre’ del restaurant que Gastón Acurio té a Barcelona, truita amb pa amb tomàquet i botifarra esparracada de Nandu Jubany, arròs del delta amb algues del retaurant Xerta, ou de Calaf a la Cardinal del Via Véneto, cua de bou de Casa Leopoldo i cruixent d’ànec d’Ada Parellada. I el qui quedi amb gana, també tindrà els dolços d’Oriol Balaguer, Christian Escribà, Espai Sucre, Baixas i Bubó.

Per completar el menú, també hi ha un bon assortiment de begudes que comprèn cava, vi, vermut i cervesa. Mentre duri el festival, uns quants cuiners coneguts faran una quarantena de tallers de cuina en directe a l’Arts Santa Mònica. També hi ha una ciutat convidada, que enguany és Buenos Aires, amb el restaurant Nueve Reinas.

El Tast a la Rambla obre cada migdia i tanca a les deu del vespre, llevat de dissabte, que romandrà obert fins a mitjanit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]