La llista sencera d’integrants del polèmic consell acadèmic d’experts que pilotarà l’acord de la claredat

  • És format per nou persones d'ideologies diferents

VilaWeb
Redacció
18.04.2023 - 12:56
Actualització: 18.04.2023 - 13:29

El govern de Pere Aragonès ha presentat la configuració del consell acadèmic d’experts que pilotarà l’acord de la claredat. Serà presidit pel professor de teoria política de la UPF Marc Sanjaume i el formaran vuit especialistes en dret i ciències polítiques: Mar Aguilera Vaqués, professora de dret constitucional de la Universitat de Barcelona; Eva Anduiza Perea, catedràtica de ciència política de la UAB; Marco Aparicio Wilhelmi, professor de dret constitucional de la Universitat de Girona; Astrid Barrio López, professora de ciència política de la Universitat de València; Pau Bossacoma Busquets, professor dels estudis de dret i ciència política de la UOC; Elisenda Casañas Adam, professora de dret constitucional de la Universitat d’Edimburg; Lesley-Ann Daniels, investigadora de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI); i Josep Lluís Martí Màrmol.

Editorial de Vicent Partal: Astrid Barrio i companyia

Aquest consell acadèmic haurà de respondre un qüestionari que es farà públic ben aviat sobre els mecanismes democràtics que poden resoldre el conflicte polític i com s’hauria de configurar el referèndum. El govern espera que d’aquí no en surtin respostes tancades i que s’elabori un primer informe amb opcions diferents sobre el referèndum. Després de les eleccions municipals aquest informe se sotmetrà al debat social.

A partir dels arguments sorgits d’aquest debat, el consell acadèmic tindrà l’encàrrec de fer un segon document que reculli totes les conclusions sorgides durant el procés. Aquest text serà lliurat al govern i li servirà de base per a fer una proposta tancada d’acord de la claredat i portar-la al govern espanyol. “La meva voluntat –ha dit el president Aragonès– és que, recollint aquest suport, la proposta sorgida de l’acord de la claredat pugui ser una proposta de país per a la taula de negociació amb l’estat espanyol. La posarem davant del govern de l’estat, sigui quin sigui.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any