Sabeu el significat dels mots composts? Poseu-vos a prova amb el nou Què Sé Jo de llengua

  • Ja podeu jugar a un nou joc de difusió cultural dels Països Catalans, aquesta vegada amb dotze preguntes sobre mots composts  

VilaWeb
Redacció
21.06.2024 - 01:50

Avui s’estrena un Què Sé Jo?, el joc dels Països Catalans. Aquesta vegada tracta sobre llengua, concretament sobre mots composts, i l’ha elaborat Jordi Badia i Pujol, cap d’estil de VilaWeb. Hi podreu jugar fins el 4 de juliol, i forma part de l’oferta de jocs de VilaWeb, juntament amb el Paraulògic, el Mot-li! i el Minimots.

Els mots composts són un gran recurs del català. Per una banda, perquè són elements expressius de la llengua, capaços de designar conceptes o objectes amb una gran precisió i vivesa. I per una altra, perquè permeten d’inventar termes nous, de manera que esdevenen un recurs perquè la llengua creixi tant en quantitat com en vitalitat. En el joc hi trobareu composts coneguts (llepafils, capsigrany, maldecap…) i alguns que no ho són tant (rajaploma, esclafaterrossos…). No hi ha tan sols preguntes estrictament de lèxic, sinó també sobre ortografia (escrivim penjarroba o penja-roba?) i de precisió semàntica (quina diferència hi ha entre maldecap i mal de cap?).

Milhomes, esclafaterrossos i escanyamarits: els insults més creatius

Què Sé Jo? és un joc per a fer difusió de la cultura dels Països Catalans. Consisteix en una sèrie de dotze preguntes amb tres respostes possibles. Els participants poden avaluar els coneixements sobre els Països Catalans en tot un seguit d’àmbits culturals. El joc es renova cada dos divendres i a cada renovació, els jugadors entren en el sorteig d’un lot de productes de VilaWeb –motxilla, tassa i llibreta– amb el logotip dels Països Catalans.

Recordeu que a VilaWeb podeu trobar una de les ofertes més atractives de jocs en català: a més del Què Sé Jo?, podeu jugar al Paraulògic, al Minimots i al Mot-li.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor