El president Carles Puigdemont ha contestat a la negativa del president espanyol, Pedro Sánchez, d’autoritzar una reunió entre Felipe VI i el president de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta reunió l’havia demanada en una carta signada per ell mateix, Torra i l’ex-president Artur Mas en què demanaven al monarca espanyol que es disculpés per haver donat suport a la repressió en el discurs del 3 d’octubre.

Puigdemont ha dit que el rei d’Espanya ‘continua essent el del 3 d’octubre’ i que ratifica la seva abdicació a Catalunya. ‘No és el rei del diàleg; és el rei del monòleg “a por ellos”‘, ha dit.

Aquesta tarda la casa reial espanyola ha reenviat la carta a la Moncloa argumentant que les accions del rei resten subjectes al vist-i-plau del president espanyol. Poc després s’ha sabut que Sánchez vetava la reunió, i que acceptava de trobar-se amb Torra el 9 de juliol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb