El president Carles Puigdemont ha inaugurat la taula rodona sobre el tractament mediàtic del procés al Visa pour l’Image de Perpinyà. Tot i que no hi ha cap exposició fotogràfica sobre el procés català en el contingut oficial del festival, que es fa aquests dies, sí que s’ha fet una un acte al Palau de Congressos que ha comptat amb la participació de Puigdemont mitjançant una videoconferència.

Puigdemont ha destacat la importància de les xarxes a l’hora de fixar el relat. ‘Hi ha un combat actualment que és el relat, la construcció del relat, en el qual no només intervenen mitjans i periodistes sinó també persones influents que intervenen a través de les xarxes socials’, ha explicat. També ha constatat que l’opinió pública europea que ha accedit a informació sobre el primer d’octubre té una visió diferent de l’opinió pública espanyola: ‘La mirada de fora és una mirada que no parteix dels prejudicis ni de les vinculacions que dissortadament hi ha en els mitjans espanyols.’

En la taula rodona també hi ha participat el director de TV3, Vicent Sanchis, el director de La República, Carles Ribera, la periodista Kistina Schreiber i el fotoperiodista Jordi Borràs. Aquest últim ha denunciat les agressions que reben els periodistes en els actes unionistes, com la darrera agressió a un càmera de Telemadrid, o la seva mateix, en mans d’un policia espanyol que no ha estat expedientat.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb