‘Tenim un deure especial, que és omplir els carrers de Barcelona de República, de llibertat’. Ho ha dit el president Carles Puigdemont des de Waterloo, on es troba exiliat des de fa més de deu mesos, en un vídeo difós per l’ANC i que anima la gent a participar en la manifestació de la Diada de L’Onze de Setembre. També hi apareix la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i en el seu cas, exiliada a Suïssa des del mes de març: ‘Tenim famílies patint i el poble una mica atemorit. Però cal continuar, i cal demostrar-ho a la diada nacional’.

‘Us necessitem molt, tots. Els que no hi podrem ser, els que són a la presó, els que són a l’exili, ens heu de representar. Sé que aquest any no fallarem i aquest onze de setembre pujarem un graó molt important en la constitució de la nostra República. Endavant!’, diu Puigdemont, mentre branda una bandera de l’ANC amb el lema de la manifestació d’enguany: ‘Fem la República catalana’.

Marta Rovira, per la seva banda, apareix acompanyada d’altres persones, amb qui va participar en un acte a Berna per a celebrar la Diada: ‘Aquest any, de ben cert, una Diada especial. Sobretot en record de tots aquells companys i companyes independentistes que pel fet de ser independentistes, de pensar el que pensen, i d’haver treballat perquè tots els catalans, van posar les urnes un bon dia per poder decidir plegats democràticament el que volem ser com a poble. Per tot això tenim gent innocent, clarament innocent, a la presó i a l’exili.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb