Malgrat la repressió de les autoritats espanyoles i els intents de censurar tota la informació relativa al referèndum, el procés català i el camí del país cap al primer d’octubre tenen com més va més presència en la premsa internacional. Avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, centren les revistes dominicals de Le Figaro i del Frankfurter Allgemeine.

Le Figaro, el diari francès més antic dels que encara es mantenen i una de les capçaleres de referència a França, dedica l’obertura del dominical a Puigdemont. En un article extens, es presenta el president com el ‘pare del país’ que pot sortir de la votació del primer d’octubre. Vegeu a continuació una piulada en què un usuari es fa ressò de l’article del dominical –que no té versió digital– sobre el president Puigdemont:

Le Figaro informa constantment sobre l’actual situació política a Catalunya. A l’edició digital, l’últim article que hi fa referència parla sobre la inauguració de la campanya dijous a la nit a la Tarraco Arena, de Tarragona.

En un altre dominical europeu de referència hi apareix el conseller Romeva. El Frankfurter Allgemeine, el diari més antic d’Alemanya i capçalera de prestigi, li ha dedicat un article de fons titulat ‘Fes-ho com Messi’. El conseller d’Afers Exteriors explica el camí cap a l’1-O i les traves de l’estat espanyol, i diu: ‘Amb Catalunya, el govern espanyol s’hi juga la democràcia.’ El Departament d’Afers Exteriors se n’ha fet ressò amb un piulet en què ha afegit la fotografia de l’article del dominical, que tampoc no té versió digital. Vegeu-lo:

A més, el diari francès Le Monde va publicar ahir una entrevista a la batllessa de Barcelona, Ada Colau, en què deia que el referèndum és una ‘demanda legítima de la ciutadania’ i  instava els catalans a participar-hi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb