Puigdemont els treu de polleguera

  • Nadia Calviño menteix en públic sense cap rubor ni prevenció, i poques coses, més enllà de la por, poden explicar una pèrdua de compostura d'aquest nivell

Vicent Partal
19.05.2023 - 21:40
Actualització: 19.05.2023 - 21:54
VilaWeb

Ahir vam assistir a una escena a Catalunya Ràdio que tothom, i més que ningú, periodistes i polítics, hauria de condemnar. La ministra espanyola Nadia Calviño va afirmar en una entrevista que la resolució de l’ONU que s’havia fet pública unes hores abans en realitat diu que el president Carles Puigdemont ha de lliurar-se a Espanya i pagar pels fets del 2017.

Això és mentida. Pura mentida. Ací teniu el text concret de què parlem. Podeu llegir-lo amb els seus ulls i contrastar-lo. És tot escrit i, per tant, no és interpretable. Negre sobre blanc, diu el que diu. I no diu, enlloc, això que la ministra Calviño diu que diu. Com s’explica, doncs, que una política amb responsabilitats tan altes mentesca davant el públic així, amb aquesta dimensió tan i tan gran?

Estic segur que molts deveu recordar aquella teoria dels “fets alternatius” que va causar tant de rebombori quan l’entorn de Donald Trump es va inventar el terme. Refrescaré la memòria, per si de cas. La frase la va dir Kellyanne Conway, una de les assessores principals del president, per mirar de defensar el cap de premsa de la Casa Blanca, que hores abans havia mentit en públic en la seua primera intervenció com a portaveu. Havia falsejat la xifra d’assistents a la cerimònia inaugural de la presidència de Trump per fer veure que n’hi havia més que no pas a la de Barack Obama. I el problema era que hi havia imatges i vídeo –el lloc de les dues inauguracions era el mateix– i, per tant, es podia comparar fàcilment i demostrar que la Casa Blanca mentia. Deliberadament. Aleshores, quan van demanar a Conway el perquè d’aquest comportament, en directe, en el prestigiós programa Meet the press, ella va respondre amb la teoria dels fets alternatius. Dient que allò que havia dit el cap de premsa no era una mentida sinó un “fet alternatiu”. La resposta del periodista Chuck Todd, que sí que va respondre en directe i de manera tallant, és antològica i ha passat a la història: “Els fets alternatius no són fets, només són mentides.” Ací teniu el vídeo de l’escena per si voleu gaudir-ne.

No és la primera vegada que Nadia Calviño menteix en públic. Té una trajectòria acreditada en aquest sentit. Però aquesta vegada la mentida va tan lluny i és tan grossa i és tan demostrable, que esdevé un autèntic “fet alternatiu” que sembla impossible que algú s’atrevesca a posar sobre la taula. Calviño diu primer: “Justament, aquesta sentència diu que hi ha d’haver una sentència. S’han de jutjar aquests fets. I les conseqüències jurídiques que se’n derivin provindran dels actes i la responsabilitat del senyor Puigdemont.” Mentida. I després insisteix: “Aquesta resolució deixa clar que el senyor Puigdemont ha de venir a Espanya, ser jutjat i assumir la seua responsabilitat, igual que va passar amb la resta de persones que van participar en aquells actes.” Mentida, també.

L’única explicació racional de tot plegat és que el president Carles Puigdemont els treu de polleguera. A tots, no tan sols als socialistes. Perquè la ministra Calviño menteix obertament, però cal dir que ho fa en un entorn que ahir permetia que cap ni un dels diaris en paper de Madrid, ni El País, ni El Mundo, ni l’ABC, ni El Periódico de España ni La Razón, no tingués a portada la notícia. I algun, de fet, no en parlava ni a l’interior.

Però crec que no ens hauríem de confondre. El que els treu de polleguera no és la persona de Carles Puigdemont –tot i que a hores d’ara, vés a saber. Els treu de polleguera perdre. I, sobretot, els treu de polleguera, fins a l’extrem de perdre la compostura en públic, el fet de no poder integrar el president Puigdemont a la reforma autonomista. Que és el que voldrien que passés i el que sembla que a hores d’ara tenen clar que no passarà.

Per dues raons. La primera és que mentre Puigdemont es mantinga, el Primer d’Octubre és viu –emmordassat, endormiscat, tapat, tot el que vulgueu, però viu. I aquest és el fet important, el fet realment important. Però és que jugant a la política del dia a dia n’hi ha un altre, també: qualsevol incentiu que rep Puigdemont i l’independentisme rupturista, qualsevol victòria, impedeix el gran somni de Pedro Sánchez. Que és governar gràcies als bascs i els catalans, fent la puta i la ramoneta entre PNV i Bildu i entre Esquerra i… Esquerra.

De moment, Junts a Sánchez li falla. D’una manera molt poc usual, Junts pacta en les institucions catalanes amb els socialistes, com és el cas paradigmàtic de la Diputació de Barcelona, però, en canvi, a Madrid no es presta al joc. Això es deu en bona part a les bases del partit que, malgrat tot, no deixen que es consoliden els partidaris de la vella convergència. I es deu en bona part a la feina de Míriam Nogueras, que no cau mai en el parany de l’adulació i la moqueta. Però crec que tots estem d’acord que, sobretot, això és possible perquè Carles Puigdemont, Toni Comin, Clara Ponsatí i Lluís Puig són a l’exili. I no s’emocionen gens amb els cants de sirena ni amb les històries d’unicorns.

Poseu-vos en la pell de Pedro Sánchez –si podeu. Per una banda, Puigdemont ha deixat clar als seus enviats personals que no vol una solució per a ell i que no pensa pactar ni pidolar res de res. I per una altra, s’acosten unes eleccions en què tot anirà de quatre vots i on podria passar, podria passar, que Junts tingués la clau de la governabilitat d’Espanya. Què farà Junts si això passa, jo no ho sé –espere que aquesta vegada entenguen que tant hi fa PP com PSOE. Però per això mateix Puigdemont els treu de polleguera: és la peça imprevisible que escapa a les seues ordres i que no poden controlar. Que no poden controlar ells, que estan acostumats a ser els amos.

 

PS.1 Podeu mirar el vídeo íntegre de la presentació de Clara Ponsatí a Arenys de Mar el passat 13 de maig.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Jaume Riu
Jaume Riu
19.05.2023  ·  22:09

JA S’HAN RENDIT
Si Calvino menteix amb aquesta falàcia del “fet alternatiu”, és un signe de debilitat extrema, de veure que ho han perdut tot i que l’independentisme actiu des de l’exili els treu de polleguera i els fa perdre els estreps.
Ah, però si els mitjans d’allà, i ella mateixa com a vicepresidenta del seu govern, es creuen de debò les mentides, aleshores és encara molt pitjor. Vol dir que ja s’han rendit.

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
19.05.2023  ·  22:25

Poden mentir, i de fet poden fer tot el q vullguen, perquè saben q la gent els votarà per la por a l’ultradreta, i així ens em convertit en els seus reens.

Ferran Verdaguer
Ferran Verdaguer
19.05.2023  ·  22:28

Trobo a faltar l’ofici de periodista. Davant la falsa afirmació de la ministra, com és que no el/la periodista que li fa l’entrevista, no li diu clarament que menteix?
I tot seguit agafa l’escrit el llegeix, i li pregunta d’on treu la seva interpretació?
Potser hi han mordaces?, si és així, s’ha dedicar a un altre ofici, o al publireportatge, continuar, és un frau a la professió.

Neus Ballbé
Neus Ballbé
19.05.2023  ·  22:30

És evident que el Psoe té la seva interpretació particular de la resolució de l’ONU. Una interpretació del tot contrària al text de la resolució que vam saber ahir. Però no oblidem que això té, per a ells, efectes positius a les Españes.

Per a mi, el més greu és que, malauradament, també té interpretacions esbiaixades a casa nostra, més encara en període electoral. Perquè el president Puigdemont els posa a tots en una situació força incòmoda evidenciant llurs pròpies contradiccions, fins i tot en una part gens menyspreable del seu propi partit.

Daniel Llorca
Daniel Llorca
19.05.2023  ·  22:40

Menteixen com han mentit sempre, perquè no saben fer un altre cosa, perquè mai admetran que van equivocats, perquè per ells el Món gira al voltant d’Espanya i no a l’inrevés.
Són la Inquisició del segle XXI, canviant la religió cristiana per la religió Espanya, i tot O tothom els que els contradigui és ETA, nazi O un extremista O pro Putin O supremacista (encara q després a Europa van de la maneta de Vox O Meloni i venen armes a Aràbia Saudita).
No tenen ni valors ni vergonya, per això han mentit, menteixen i mentiran sempre, perquè no saben fer un altre cosa.

Jaume Melquiades
Jaume Melquiades
19.05.2023  ·  22:47

aquesta sra es filla del potol ex director de rtve jose maria calviño ,que desgraciats arribem a ser entre andalusos i gallegs sempre remenant les cireres que una colla de ganduls distribueixin els cales de tothom ja es prou penos en fi ajo i agua que diuen ells .salut i bona nit a tothom

Ramon Isern
Ramon Isern
19.05.2023  ·  22:50

Puigdemont els treu de polleguera? Si. I la Laura Borràs també. Per això se l’han carregada. I tots els mitjans, tots, els comprats amb diner públic, “subvencions” en diuen (quasi tots), i els que no, una minoria com vilaweb. Però que tampoc us veig gaire bel·ligerants amb aquest tema.
Sembla que la Laura Borràs fa molta nosa. Per quan una editorial rotunda i explícita solidaritzan-te amb ella. És un cas escandalós. Tots mirant a un altre cantó. Aquest cassos sempre em fan pensar amb la sentència del Niemoller.. I un dia van venir a per mi. Quan li passi al Puigdemont no ens queixem. Total, ja governen les esquerres.. els bons a qui tot se’ls hi tolera!!

Pauli Morer
Pauli Morer
19.05.2023  ·  23:00

No es por, es prepotència i la periodista escoltant la mentida com el que sent a ploure, no va ser una entrevista, va ser un massatge.

Josep Usó
Josep Usó
19.05.2023  ·  23:07

Ells viuen en la seua bombolla. I es creuen de debò que són la quarta economia de la UE; I que són una nació important i que tothom els tem, els admira i els enveja. I fa molt temps que no pinten res enlloc. I ara, mentre passen els 180 dies de gràcia, en l president espanyol, pobre, exercirà la presidència rotatòria de la unió. I vaja on vaja i figa el que siga, la sentència de la ONU el precedirà. Per això han de mentir. Per als seus. La resta ja els coneixem.

Xavier Clèries
Xavier Clèries
19.05.2023  ·  23:17

Ha mentit a Catalunya Ràdio i l’entrevistadora, Laura Rosel, ha estat incapaç de contradir-la, potser seguint consignes?

Josep Calbet
Josep Calbet
19.05.2023  ·  23:29

I qui la entrevistava no va ser capaç de dir, d’on ho treu això senyora?
El fets alternatius, les mentides, és fan fortes perquè la majoria de periodistes, i el que anomenen politòlegs, només són una colla de llepes que només repeteixen com lloros el que diu l’ amo o la mestressa de torn.
A catinfo s’han passat el dia reproduïnt les paraules de la menestra sense cap mena de crítica. La única conclusió possible era pensar que coincidien amb l’ informe de la ONU.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
19.05.2023  ·  23:39

Els treu de polleguera i amb tota la raó!. Com els ha tret de polleguera també altres personatges ben coneguts: el President Torra i Laura Borràs, per exemple; o Josep Costa i Abano Dante. Amb alguns han reeixit, de moment, a apartar-los de la politica en base a la distorssió de les lleis i el lawfare i la mentida mediàtica. Però amb Puigdemont no han reeixit, sinó tot el contrari: ells està reeixint a mostrar a tot el món la vergonya que fa i que representa un estat com España. Estat feble i pobre, a més de repressor i antidemocràtic des de fa segles, que segueix ignorant els fets de la història del present. És l’enemic que els pot vencer i portar España a la fallida política i territorial i a la seva desintegració tard o d’hora. Com li ha passat a Rússia recentment….Pregunta immediata: qui serà la “Ucraïna” de España? Primer caldrà veure si sobreviu.

Guillem Fàbregas
Guillem Fàbregas
19.05.2023  ·  23:55

“Com s’explica, doncs, que una política amb responsabilitats tan altes mentesca davant el públic”

Molt senzill, perquè en front hi té una “periodista” totalment sotmesa, com la práctica totalitat dels mitjans catalans, que és còmplice d’aquesta manipulació.

Josep Jallé
Josep Jallé
19.05.2023  ·  23:58

Axó de mentir forma part del seu ADN vers la història. Tant és del partit que siga. Sense aquesta manera de ser no serien. De fet, no son. Només cendres. Cendres d’un passat que volen reviscolar muntant-se enemics. No paga la pena una paraula més. Salut!.

Francisco Sánchez
Francisco Sánchez
20.05.2023  ·  00:51

Puigdemont els treu de polleguera. Si. I no només a Madrid. A Barcelona, al carrer Calàbria, ja fa temps que Le Roi Soleil va qualificar el Pelomotxo de fdp. I no sembla haver-se’n disculpat…

Eugeni Climent
Eugeni Climent
20.05.2023  ·  01:11

Diu el senyor director: “Qualsevol incentiu que rep Puigdemont i l’independentisme rupturista, qualsevol victòria, impedeix el gran somni de Pedro Sánchez. Que és governar gràcies als bascs i els catalans, fent la puta i la ramoneta entre PNV i Bildu i entre Esquerra i… Esquerra.”
I després de llegir això i de comprovar-ho cada dia, encarà hi ha algú capaç de creure que un “poruc” i un “traidor” són la mateixa cosa?
Encarà ens preguntem qui coi hem de votar? O si ens hem d’abstenir en favor de l’espanyolisme?
No estic proposant votar amb la pinça al nas, no! Proposo votar amb il·lusió (o amb mala llet, si ho preferiu) contra la col·laboracionista ERC.
Evidentment això vol dir votar CUP o Junts.
I no ens ha de fer vergonya, perquè si la patacada del junquerisme és forta, el pati quedarà tan net que s’hi podrà ballar i tot.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
20.05.2023  ·  01:15

La Sra. Calviño ha repetit els mantres de Bolaños i Sánchez. Res de nou. Estan ben organitzats i se saben el guió.
Ho diuen perquè nosaltres estem dividits i no som prous.
Quan els hi posem 3 milions de vots sobre la taula hauran de canviar els mantres.
Mentrestant aquí ens cal reconstruir la nostra caseta de palla i, com en el conte dels tres porquets fer-la una mica més consistent. Els porquets aprenien dels errors…per què no ho hauríem de fer nosaltres.

Francesc Casas
Francesc Casas
20.05.2023  ·  01:38

Aquestes entrevistes de periodistes -que somien exercir de politòlegs- mes o menys experimentats en permetre que l’entrevistat les deixi anar com els ases els… -en el millor dels casos- o practican l’adulació més descarada -els casos més vergonyosos- tenen gaire valor informatiu?; diria que cap! Es de lamentar la pèrdua de credibilitat -no del polític mentider- que va “capitalitzant”qui fa l’entrevista.

Anna Linares
Anna Linares
20.05.2023  ·  01:48

Per mala sort nostra, no és solsament al PSOE que treu de pollaguera el MHPPuigdemont, dic per mala sort, perquè al President actual de la Generalitat ni tan sols s’ha propunciat al respecte, i cap dels seus acòlits , tertulians ni i ER. ès molt trist, perquè tots sabem que al contrari , això no passaria, el partidisme ens farà perdre oportunitats!

Pepa Cendrós
Pepa Cendrós
20.05.2023  ·  02:20

VERGONYA d país aquesta España q tothom ja sap q no és un estat de dret i on tothom menteix, els polítics, la poli i la guàrdia civil, els jutges…

JOSEFINA MAS
JOSEFINA MAS
20.05.2023  ·  07:13

Totalment d”acord amb el resum de n”Eugeni Climent: No deixem de votar, seria aplanar els hi el cami

Carles Serra
Carles Serra
20.05.2023  ·  07:31

Si apreciat Vicent, com ja fa temps que faig esment la MENTIDA per bandera.
Però si només fos el PSO€, el drama és aquesta espaÑa; cal recordar totes les mentides que han fet i han creat per esclafar-nos arran del procés Vicent?
Però aquesta mentida també està instaurada en el partits de la colònia catalana.
ER la seva història està plena de la mentida i traïció; ja em diràs que va fer en Companys en Macià, ja que dir en Tarradellas a l’exili amb els Casals Catalans i ara Vicent, aquest Judes de Junqueres i tota la seva putulaya d’en Rufián, Forcadell, Tarda etc.etc, ja que comenteu sobre periodistes, ja em direu aquest Sergi Sol, mà dreta de Junqueres.
Ja em diràs ahir divendres aquest ningú d’Aragonès en el míting a Tarragona, dient que obligarien en el govern espaÑol pactar un referèndum.
Ja una frase que defineix la mentida, una mentida dita moltes vegades, la societat la transforma en realitat.
LA MANTIDA PER BANDERA.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
20.05.2023  ·  08:09

El MHP Puigdemont, és el nostre únic president; que els hi quedi clar al desgovern súbdit d´ERCastella. Lo trist és l´actitud del poble català, indiferent majoritàriament, al patiment del nostre govern a l´exili, que són els únics que segueixen l´objectiu marcat. Que nassos esperem per a ocupar els carrers nit i dia!

Ramon Mir
Ramon Mir
20.05.2023  ·  08:14

Sóc Ramon, no Ramón.hi ha un lapsus caligrafic. Espero que el MHP no vingui a l’ Imperi espanyol perquè el mataràn, ras i curt. L’ assassinaran com van fer amb Prim. Diran que ha estat un dement qui ho ha fet, i avall. Son uns bèsties, i l’ odien a mort.

Jesús Albiol
Jesús Albiol
20.05.2023  ·  08:39

Quan una persona com la Sra Calviño menteix descaradament, sense cap vergonya i per un interès ocult que viola drets humans, com Aznar i el seu govern el 11-M, perd la condició de persona i passa a ser un individu sense escrúpols, i és roin.

pep gaya
pep gaya
20.05.2023  ·  09:14

Tots els espanyols van contra Puigdemont, el nostre President. No poden ni podran contra ell. El què és inaudit és que també ho facin els d’ERC en nom de la independència. L’ONU ha encimbellat Puigdemont, i ERC tot i que la resolució també fa costat a Junqueras en denunciar a l’Estar espanyol, es fa l’orni al més pur estil carpetovetònic. Fins quan els catalans votarem ERC, amiga dels del 155… Aquest és l’autèntic càncer del nostre petit gran país.

Antoni Roca
Antoni Roca
20.05.2023  ·  09:14

Tota l’entrevista que li van fer a la 4a vicepresidenta del govern espanyol a CataRàdio és digna de ser escoltada, per comprovar totes les facilitats que se li oferiren per fer propaganda del que fa el seu govern per Catalunya i a Catalunya, incloent-hi Rodalies.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
20.05.2023  ·  09:19

Hi ha un fet important que convé no oblidar. L’exministre Montoro va oferir a Puigdemont, quan aquest ja era a Bèlgica, el sou d’expresident. I el MHP hi va renunciar, perquè acceptar-ho era acceptar també la destitució. I recordo una carteta que vaig enviar en els primers temps de l’exili al nostre president, i de la resposta, molt escueta, recordo amb tota claredat l’expressió “actitud insubornable”. Dit i fet.

Gerard Palacín
Gerard Palacín
20.05.2023  ·  09:20

I els socialistes s’atreveixen a parlar de decència? Com pot ser que una ministra menteixi de forma descarada i sense posar-se vermella mentint? O la ministra Calviño és imbècil, o si no ho és, és curta de gambals. Si estem en mans d’una gent que distorsiona els fets i les veritats d’aquesta manera estem en mans d’uns psicòpates.
La ministra Calviño hauria de rectificar de forma immediata, dient que va mentir, que la seva comprensió lectora no arriba a l’aprovat, o que digui el que vulgui, però immediatament ha de dimitir.
I torno al començament. El govern socialista parla de decència? Sí, i en parla com si tingués raó. Evidentment els partits de dreta que se suposa que fan oposició també parlen de decència, i aquests, encara menys que els socialistes saben de què parlen.
El que ha de fer Pedro Sánchez és sortir a la televisió -l’estatal- demanar perdó, i fer el que l’obliga la sentència: rectificar i retornar els drets polítics al president Puigdemont, canviar la justícia que tampoc sap el què és la decència, publicar en tots els mitjans que ara amaguen aquesta notícia, la sentència perquè arribi a tots els ciutadans. I acabar d’una vegada amb la repressió als catalans.

Rosamaria Pujol
Rosamaria Pujol
20.05.2023  ·  09:24

El fet evident és que el govern espanyol cada dia es retrata mes davant Europa. Aqui ara, serà veure la resposta oficial d’España davant la setencia de l’ONU . Aqui ens poden mentir i tergiversar la setencia davant l’opinio publica tan com vulguin , pero quina serà la resposta oficial davant l’ONU ?? i el més important, quina serà la reaccio de l’ONU segons com sigui la resposta oficial d’Espanya ?? La setencia és clara, si Espanya la ignora o no la acata, què faran ? La reacció hauria de ser contundent i inequivoca.

Joan Benet
Joan Benet
20.05.2023  ·  09:28

Menteix perquè pot mentir. Perquè ni ella ni el govern en nom de qui parla en pagaran cap preu.
I això dóna una idea de la merda de país, de societat i de democràcia en la que vivim.
Fins l’1 d’Octubre pensava que nosaltres no érem així, que érem millors.
Ara mateix, en tinc seriosos dubtes.

teresa labourdette
teresa labourdette
20.05.2023  ·  10:00

Això és un gran muntatge ERC-PSOE. Calviño ve a Catalunya ràdio i la periodista s’empassa tot el que diu i ho transmeten unes quantes vegades. Que quedi ben clar que el MHP Puigdemont no és cap heroi (i que no li fa cap ombra a ERC) i que ni l’ONU el defensa. Que el PSOE és el gran defensor de la marca Espanya (i que ho fa més bé que el PP-VOX). I que els fets alternatius se’ls empassi el poble. Què sap ell.

Salvador Aregall
Salvador Aregall
20.05.2023  ·  10:17

Calviño no m’ha decepcionat gens. Què espereu d’un estat que ha de mantenir la seva integritat fent servir tots els seus recursos bruts, els de les clavegueres. La seva mentida és proporcional a la seva frustració i la ràbia que li genera. Puigdemont els toca molt els collons i per això no hi ha llei ni força a Europa que faciliti la seva tornada lliure a Catalunya. Quant sentit tenia el govern a l’exili!!!, el Consell de la República!!!, l’instrument ideal fora de les urpes de l’estat, boicotejat pels mateixos independentistes. Encara hi ha moltes coses que no s’entenen, que no entenem els que vam defensar els colegis i les urnes. I algunes coses que comencem entendre fan mal. S’han dit moltes coses i no les repetiré, però el forat emotiu que han soscavat els desertors comença a ser més dur que els cops de la policia. És això la derrota???

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
20.05.2023  ·  10:28

El problema arranca per culpa de @CatalunyaRadio que posen becàries de 1r de periodisme a entrevistar ministres estrangers sense la mínima preparació de política internacional.

Josep Blesa (València)

JAUME GUIU
JAUME GUIU
20.05.2023  ·  10:52

Per això que diu en Josep Blesa, ja fa anys i panys que no escolto Catradio, i no ve d’ara precisament! Quan treballava em vaig acostumar a Catmusica i mes feliç que un gínjol.

Jaume Soler
Jaume Soler
20.05.2023  ·  10:57

Hauria estat bé que l’entrevistés el Tim Sebastian, que va acabar una entrevista al Borrell etzibant-li “no estic aquí per fer-li les preguntes que vosté vol, senyor ministre”. Ja se sap, hi ha periodistes i gasetillers.

Berta Carulla
Berta Carulla
20.05.2023  ·  11:02

Encara hi ha algú que pensa que ER és independentista, o és ni tant sols catalanista. Cal tenir el cervell girat! Esquerra republicana de Catalunya treballa pel PSOE i n’ha copiat les maneres. Vilaweb hauria de posar el nom veritable a les coses, perquè tanta equidistància ja s’ha vist on ens ha portat.

josep ortinez
josep ortinez
20.05.2023  ·  11:03

Diguem-ho una vegada més.
Imagineu-vos que, tal i com havien acordat, tots els concellets haguessin anat i s’haguessin quedat a l’exili.

Josep Castellsagué
Josep Castellsagué
20.05.2023  ·  11:52

En Partal descriu un periodista que va actuar com a tal a EEUU.
La Rosel:
Aquesta gent d’aquí que fa la feina dels d’allà.

Francesc Dalmau
Francesc Dalmau
20.05.2023  ·  12:01

Per si algú no veu prou clares les coses:
https://mailchi.mp/octuvre/fons_europeus

Pep Agulló
Pep Agulló
20.05.2023  ·  12:13

He enviat un comentari sense problemes aparents i s’ha perdut la recepció…?

Només constar que els fets alternatius a Espanya, no només tenen un contingut polític, sinó també un component emocional que afecta als seus valors nacionals que no són altres que oprimir les nacions perifèriques. I aquí no poden perdre en res. És tan odiat Puigdemont com Guardiola per les habilitats i intel.ligència enfront l’enuig històric per no poder-los eliminar…

La mentida és la negació d’una evidència: van despullats..

Antoni Díaz
Antoni Díaz
20.05.2023  ·  12:48

Si la RAC ,es del grup Godó, i Catalunya Ràdio dels Autonomistes, a on tenim les emissores Lliures?
Amb una TV3 intervinguda pels autonomistes amb més fantasia que el Canal Super3.
I ja no parlem sobre la premsa escrita….
Sort en tenim de Vilaweb i uns pocs més diaris digital .
Però tenim que tenir en conte que la audiència de la premsa lliure és molt limitada i no arriba a la gran audiència manipulada.
Gràcies Vilaweb

xavier solaní
xavier solaní
20.05.2023  ·  13:04

Bé, i després es critica i veta l’INH. I els que han sentit l’entrevista diuen que no hi havia periodista, i que al TN i 324 tampoc. Al Granados el van deixar 1 minut de glòria de jubilat. El periodisme absent és gràcies a l’escola Cuní i altres. La ccma és culpa dels votants.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
20.05.2023  ·  13:14

Ara falta que, amb el nostre vot i malgrat que “Indra te lo afine”, ens dediquem a enfrontar-los. És possible: tenen molt d’ego a nivell individual. I, en tot cas, recordem que son psicòpates i que hem d’aprendre a pensar com ells si els volem derrotar. Una situació molt bèstia, però és o ells o nosaltres.

Victor Serra
Victor Serra
20.05.2023  ·  13:33

Ha quedat clar que Laura Rosel no és Carlos Alsina.

Pere Solsona
Pere Solsona
20.05.2023  ·  14:42

El que cal son periodistas vaents i que quan Calvino menteix en roda de premsa Li puguin dir a la cara que menteix i que no poublicaran cap mentida més. Que pot passar? que no els convidin mai més en una roda de premsa del Gobierno, però si Ho fan la majoría es queda sola.

jaume vall
jaume vall
20.05.2023  ·  14:53

Si això és així, si la tesi que el MHP Puigdemont els fa por de veritat, els fa perdre en l’àmbit internacional, juntament amb na Clara Ponsatí, en Comín, en Puig, i tots aquells que no s’han lliurat a la injustícia espanyola, i estan integrats al CxRepública, aleshores la pregunta és :
per què només hi ha cent mil i escaig d’afiliats en aquest òrgan de representació política de l’independentisme?
I les possibles respostes fan mal, només d’imaginar-les.
Perquè els d’Esquerra i la CUP, abans renegarien de l’independentisme, a posar-se a disposició de Puigdemont.
Perquè no té suport mediàtic ni per part dels independentistes de pedra picada amb altaveu (potser Vilaweb?)
Perquè no és un organisme que treballi amb qualitat òptima, amb decisions raonades i raonables, consensuades amb les bases, i s’assembla massa a l’ANC, i per elevació a qualsevol partit polític jeràrquic, en el mal sentit de la paraula jeràrquic.
No se m’acut res de diferent. Deixo oberta la qüestió. Però, si la resposta correcta és una de les anteriors, tenim mala peça al teler.
Potser tenim el que es mereixem. Una minoria molt convençuda, una majoria molt superficial.

Artur Quintana
Artur Quintana
20.05.2023  ·  15:12

El que semblaria mentida fora que na Nadia Calviño pogués no mentir. Ací a l’Aragó ja hi estem acostumats: tots i tothom sap que parlem català i que mentim quan diem que parlem xapurriau o patués -i que no podem deixar de mentir.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
20.05.2023  ·  15:27

Dos interrogants: Espanya Estat de Dret o Dretà? (No importa si, pretesament, ideològicament, teòricament, les esquerres no s’hi avinguen). El que és, ha sigut i no renuncia a ser és anticatalà, Anti-PPCC, “Anti Tot” el que la critique i qüestione i de qui depén de ser el que encara és.
Cites diaris espanyols o espanyolistes de pro, còmodament instal·lats i venuts al poder de torn, induint-nos a contemplar la vida quotidiana segons els colors dels seus cristalls. Cada dia més, vegem la importància d’un diari independent com Vilaweb. I de la categoria en continguts i professionalitat dels seus col·laboradors.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
20.05.2023  ·  17:04

Escolteu la vergonyada del Salvadó, retratant als 5 miserables d’Erc.
https://m.soundcloud.com/xaviersoler/josep-lluis-salvado-i-raul-murcia-tobalo
Com es possible, Sr. Parpal?

Francesc Fortian
Francesc Fortian
20.05.2023  ·  17:51

En Pau Boldu m’ha deixat estorat.
Es possible la baixesa humana que es deriva de la conversa telefonica?
Estem amb mans d’una incompetència total, la d’uns i la dels altres.
La preocupació es saber amb qui confiar, ja que es mereixerien fotrels a tots a la paparera de l’història.

Xavier Martin
Xavier Martin
20.05.2023  ·  18:38

El senyor Partal pensa que els polítics tenen ètica i moral, però no tant polítics com policia tots son A.C.A.B.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
20.05.2023  ·  19:07

El que els treu de polleguera és l’existència d’uns estúpids catalans que no volen acceptar ser dominats per les lleis del regne de Castella. A més, aquests estúpids, no volen utilitzar una llengua universal com és “el español”.

Els treu de polleguera que nosaltres preferim ser bombardejats cada cinquanta anys amb guerres militars i psicològiques letals, en lloc d’acceptar ser espanyols (com tots els que viuen a la pell de brau peninsular).

Puigdemont només fa allò que haurien de fer tots els catalans NO/ASSIMILATS.

Quan a Catalunya, de Salses a Guardamar, existeixin moltes més persones com Puigdemont… serem lliures.
El problema és que una gran majoria creuen que dins d’una Espanya republicana (ERC, PSC, Comuns) ja estaríem prou bé.

Surten de polleguera els que de fora vingueren i de casa ens volgueren treure, i els autòctons acomodaticis, vençuts, quan algú els planta cara PARLANT CLAR I DENUNCIANT FETS OMINOSOS ACTUALS I DE SEGLES ABANS.

Conseqüència del dret de conquesta.

Joan Torres
Joan Torres
20.05.2023  ·  20:06

No tingueu cap dubte que per a Catalunya tan criminals són el PP com el PsoE, i tan filla de la gran puta és la ministra aquesta com la periodista que fa l’entrevista i no la contradiu dient-li que la resolució de l’ONU no diu res de tot això. I perquè en aquesta emissora de la Corpo no entrevisten el president Puigdemont ? Perque la Corpo també està venuda a i rendida i sotmesa a espaÑa Quina vergonya que periodistes catalans estiguin venuts al poder espanyol i més pocavergonyes els polítics que tenim. Foc nou i fora botiflers. Urquinaona 2.

Albert Miret
Albert Miret
20.05.2023  ·  20:38

Doncs a mi em sembla fantàstic que aquesta senyora (per dir-ne d’alguna manera) regali un ridícul tan espantós a tot el món per ensenyar sense cap dubte el govern d’espanya intenta enganyar-los a tots. Ara només falta que algun organisme europeu o d’on sigui que encara es cregui aquest guinyol del “gobierno d’ehhhhpaña”, sigui valent, els castigui d’alguna manera o altra, sinó, està passant que tot el món s’adona que la seva Unió Europea està subvencionant a base de milions i més milions el feixisme espanyol.

Josep Gualló
Josep Gualló
21.05.2023  ·  00:05

UNA MINISTRA QUE MENTEIX

Com a contrapartida un president de la generalitat que fa seu l’exit de l’exili. Anem be !

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes