Ford

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha trobat obligat a donar un missatge de confiança sobre el futur de la factoria Ford a Almussafes, després de saber-se que una part de la producció de la furgoneta Transit Connect es traslladaria a Mèxic. Segons ell, l’esperança de la planta està en els nous productes que es llançaran i als quals optarà la factoria. Ha recordat que la Generalitat manté una relació ‘permanent’ amb la direcció de Ford Almussafes, però ha admès que veu amb preocupació anuncis com el d’aquest trasllat de producció. Amb tot, no considera que s’hagi d’emetre un missatge alarmista perquè la factoria Ford d’Almussafes és la millor planta de Ford a Europa, la més productiva. Per tant, segons el president, tindrà més oportunitats, entre les quals ha apuntat el cotxe elèctric i els vehicles sense conductor.

La planta valenciana perdrà el mercat nord-americà el 2021, però de moment mantindrà la producció per a l’europeu. Si més no, fins el 2022. I les incògnites de si mantenen la fabricació d’aquest model i el possible impacte negatiu sobre els llocs de feina preocupen ara la plantilla i els representants sindicals. El sindicat Comissions Obreres calcula que aquesta mesura de reestructuració farà perdre 400 llocs de feina; la valoració que en fa UGT és més moderada i pensa que és precipitat de parlar de pèrdua d’ocupació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb