El president de la Generalitat no amaga el seu malestar amb Mariano Rajoy per la negociació del nou model de finançament, que no tan sols no ha començat, sinó que els indicis que hi ha no són positius per a als interessos valencians. Ximo Puig està preocupat perquè el president espanyol avala les tesis de les comunitats del nord de l’estat espanyol, que volen que el futur sistema tingui molt en compte la dispersió i la despoblació.

Aquestes comunitats són Galícia, Astúries, Castella-Lleó i Aragó. Precisament va ser a Saragossa on Rajoy va beneir dissabte aquests criteris, que topen amb els del govern valencià, que aspira a un model que preservi la suficiència financera per a poder assumir la despesa en sanitat, educació i serveis socials en igualtat de condicions a tot l’estat espanyol.

L’endemà li va respondre Puig, en un acte de partit a la Marina Baixa, on va dir: ‘Rajoy és deslleial i genera més problemes de discriminació als valencians. No ens quedarem callats davant tanta incompetència.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb