El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’estat de les autonomies ‘està esgotat’. Per això ha reivindicat la reforma de la constitució espanyola per tal ‘d’obrir una via’ a l’estat federal. Puig ha fet aquestes declaracions en l’acte organitzat per la Generalitat per commemorar el quarantè aniversari de la constitució espanyola. ‘Avui, reformar la constitució és defensar-la’, ha afegit.

A més, ha demanat que el debat constitucional també tingui presents temes com la lluita contra la violència de gènere, la sostenibilitat ambiental i el bon govern. Mónica Oltra, vice-presidenta del Consell, ha dit que la constitució no és cap ‘símbol immutable’. Consegüentment, ha afirmat que tancar la porta a reformar-la és ‘regalar-la a aquells que fan de les banderes, de les lleis i de les pàtries símbols buits que centrifuguen persones’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb