Un total de 662 jutges d’arreu del país han secundat avui la vaga de l’administració de justícia per a reclamar millores laborals i més independència judicial. Representen un 43,72% dels 1.514  jutges i magistrats que exerceixen al Principat, al País Valencià i a les Illes.

Els tribunals superiors de justícia han comunicat que 307 dels 810 jutges del Principat, 294 de 566 jutges del País Valencià i 61 de los 138 jutges de les Illes han fet vaga. La vaga ha afectat 550 actuacions judicials arreu del Principat, 352 al País Valencià i 155 a les Illes.

Es tracta de la segona vaga d’aquest any després de la del maig, feta també conjuntament amb els fiscals. Desenes de jutges s’han concentrat davant d’alguns edificis judicials per demanar també una major independència judicial que s’hauria de traduir, per exemple, en l’elecció per part dels mateixos jutges de la majoria de membres del Consell General del Poder Judicial.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb