Bitllets d’avió, llibres, entrades, cançons, menjar, aplicacions… A hores d’ara, és difícil que ningú no hagi comprat mai per internet. El comerç electrònic s’ha imposat i forma part de la nostra quotidianitat, i això ho demostren jornades com ara les del Cyber Monday d’aquesta mateixa setmana.

Però, us heu preguntat mai quina va ser la primera compra per internet? Pizza Hut reivindica que fou una pizza seva, una pepperoni amb xampinyons i extra de formatge, l’any 1994. Però no tothom hi està d’acord, tal com s’explica en el vídeo ‘Proceed to Checkout: The Unexpected Story of How Ecommerce Started‘, que explora les arrels del comerç electrònic:

S’hi poden descobrir estudiants de la Universitat de Stanford (Califòrnia) i del Massachusetts Institute of Technology de Boston contactant amb la xarxa Arpanet per passar-se marihuana a la primera de la dècada del 1970. O una àvia comprant margarina i ous amb la tecnologia Videotex el 1984. I la primera venda en línia segura documentada, l’11 d’agost de 1994: un disc del cantant anglès Sting.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.