Entra en funcionament el primer xat basat en IA generativa en català

  • Genera respostes automàtiques a les consultes o queixes que la ciutadania fa arribar a l'Oficina de Gestió Empresarial

VilaWeb
ACN
27.09.2023 - 18:06

El govern de la Generalitat de Catalunya ha impulsat el primer xat d’intel·ligència artificial generativa en català, basat en el llenguatge artificial de la plataforma Google Cloud’s Vertex AI. És un projecte encara experimental que genera respostes automàtiques a les consultes o queixes que la ciutadania fa arribar a l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE). La iniciativa introdueix el català en la intel·ligència artificial generativa.

Per tal de garantir la qualitat de les respostes, el personal de l’oficina revisarà les respostes generades. Aquest sistema, desenvolupat amb el suport de Capgemini i Google Cloud, té com a objectiu reduir el temps de resposta a la ciutadania i garantir-ne l’atenció en català.

L’acord entre el govern i les tecnològiques pretén obrir camí en el desenvolupament de la generació de respostes automàtiques intel·ligents en català en qualsevol àmbit.

La intel·ligència artificial generativa va popularitzar-se fa uns mesos amb el llançament del xatbot ChatGPT, un model llançat en obert capaç de generar text i llenguatge natural de manera autònoma després de ser entrenat amb grans quantitats de dades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor