Les primàries continuen amb les votacions a l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sant Just Desvern

  • Avui votaran tres municipis i d'ací a dues setmanes en votaran una cinquantena més

VilaWeb
Redacció
01.02.2019 - 21:50
Actualització: 02.02.2019 - 12:26

La iniciativa Primàries Catalunya porta a terme avui la votació a tres ciutats: L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sant Just Desvern, que mantenen el calendari original i s’avancen dues setmanes a les primàries de la resta de localitats. A Barcelona ja es va fer la votació al desembre.

La campanya electoral en aquests municipis va finalitzar ahir, i el funcionament de la votació és un sistema de llistes obertes, on cada elector pot votar, com a màxim, un terç del nombre de regidors que té el municipi.

En el cas de l’Hospitalet, en haver-hi vint-i-set regidors, els votants podran elegir a nou, el mateix nombre que Terrassa. Cal remar que són la segona i la tercera ciutats més poblades de Catalunya. En el cas de Sant Just Desvern, en ser disset regidors, n’escolliran sis.

La llista s’ordenarà després de la votació de major a menor nombre de vots. Després de la votació, quan ja se sàpiga la candidatura guanyadora, continuarà el procés participatiu amb la configuració d’un programa electoral.

La votació en els tres municipis

El cas de L’Hospitalet, la segona ciutat del Principat en població, és singular. La majoria de candidats no volien competir per encapçalar la llista, i es va decidir segregar l’elecció del candidat a batlle i de la resta de components de la candidatura per facilitar més inscripcions. Per tant, hi haurà dues urnes.

En aquesta ciutat hi ha prop de 1.014  inscrits i vint-i-cinc candidats, dels quals, només tres es presenten a cap de llista (Jordi Ibañez, Jordi Monrós i Carles Salvadó). La votació es pot fer online o en els tres col·legis habilitats que són la seu de l’ANC, al barri del centre (C/ del centre, 10), l’Ateneu popular i independentista, La iaia, a Sta. Eulàlia (C/ Verdaguer, 14) i un local facilitat per un voluntari, al barri de Collblanc-La Torrassa (C/ Llobregat, 66).

En totes tres primàries hi ha l’opció telemàtica com la presencia. Per votar telemàticament, s’ha de validar el vot abans de l’u de febrer, mentre presencialment es pot votar mostrant el DNI el mateix dia de la votació. S’haurà de mostrar el volant d’empadronament en el cas que l’adreça del DNI no coincideixi amb el municipi.

En el cas de Sant Just Desvern hi ha vuit candidats i 387 inscrits i es podrà votar a l’equipament cultural de Les Escoles (carrer Montserrat, 2).

Finalment, en les primàries de Terrassa, hi ha 1.276 inscrits, amb catorze candidats i es pot votar a la seu de l’ANC-Terrassa (C/Nord, 104), així com a l’Ateneu Terrasenc (Passeig del Vapor Gran. Passatge B, 39).

Les taules obriran a les 10.00 h del matí i es tancaran a les 20.00 h del vespre. La votació telemàtica es podrà fer dins del mateix horari i el mateix dia es faran públics els resultats provisionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any