premiats falles 2019

La falla de l’Antiga de Campanar ha guanyat el primer premi de la secció especial de les Falles 2019 amb el monument Juga, Juga…i voràs, en què les joguines s’entremesclen amb la societat i la política. El segon premi ha estat per a la falla del Pilar i el tercer per a la de Convent Jerusalem.

La falla de l’Antiga de Campanar, que enguany fa trenta anys i és allunyada del centre, és un monument fet per l’artista Carlos Dasí i dissenyat per Alejandro Santa Eulalia.

El segon premi, la Falla del Pilar, és de l’artista Paco Torres. Al monument Qui mou els fils? hi ha un gran titellaire que representa ‘com els diners i la política mouen els més pobres’. Hi apareixen, entre més, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, intentant moure els fils d’una fallera major mentre, al seu torn, l’estira un representant del col·lectiu faller.

Convent Jerusalem ha aconseguit el tercer premi amb l’obra El musical elaborada per Pere Baenas, que, segons el president de la comissió, Paco Segura, és un recorregut pels grans musicals de la història, on hi ha representats des dels primers cabarets a obres tan reconegudes com El Rei Lleó, El fantasma de l’òpera i Grease. El punt crític i satíric de la falla són els protagonistes dels musicals, representats per polítics espanyols. Per exemple, el dirigent de Podem, Pablo Iglesias, és l’estrella de Jesucrist Superstar, i Inés Arrimadas i Oriol Junqueras fan el paper de La Bella i la Bèstia. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vice-presidenta, Mónica Oltra, representen el número de ‘Money, money’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb