La direcció dels Mossos dóna instruccions per assegurar-se el compliment de la llei d’amnistia

  • Sallent ordena als agents que comuniquin qualsevol "fet o acció" que es pugui enquadrar en la norma

VilaWeb
ACN
11.06.2024 - 21:38

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat una circular als agents en què indica que davant de qualsevol “fet o acció” que generi dubtes sobre si s’enquadra o no a la llei d’amnistia, s’ha de traslladar consulta a la Prefectura de la Policia perquè la resolgui, segons ha avançat la periodista Rebeca Carranco, que ha difós la circular a la xarxa social X. La Prefectura farà les consultes pertinents amb els òrgans “administratius, judicial o comptables competents” i adoptarà les ordres pertinents adreçades a les unitats policíaques que corresponguin. La circular s’ha enviat als mossos el mateix dia que la llei d’amnistia ha estat publicada al Butlletí Oficial de l’estat espanyol (BOE) i, per tant, ha entrat en vigor.

Segons relata la circular, la posada en funcionament de la norma pot comportar que “en determinats supòsits” hi hagi dubtes sobre si és aplicable o no en l’exercici de l’activitat operativa, “com podrien ser els casos, per exemple, d’haver de donar compliment a determinades ordres administratives o judicials”. Sobre això, a través de la missiva es fa avinent a totes les unitats i membres del cos concernits que “quan es tingui coneixement, per raó de l’exercici de la seva funció policíaca, de qualsevol fet o acció que sigui susceptible d’enquadrar-se en l’àmbit objectiu per la llei orgànica d’amnistia s’ha de comunicar a la Prefectura de la Policia”.

Aquest òrgan “farà les comprovacions en el sentit de validar-los amb els òrgans administratius, judicials o comptables competents”, d’acord amb el procediment i les prescripcions regulades en el Títol III de la Llei, i de manera subsegüent “es realitzaran les comunicacions i s’adoptaran les ordres pertinents adreçades a les unitats policials que corresponguin”, afirma el text signat per Eduard Sallent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any