L’ex-consellera d’Ensenyament Clara Ponsatí ha concedit una entrevista a la BBC, on ha dit que ‘qualsevol govern democràtic hauria de condemnar que a Espanya hi ha presos polítics’. La cadena pública britànica s’ha fet ressò que Ponsatí ha tornat a Escòcia per a reincorporar-se a la docència a la Universitat de Saint Andrews.

‘És un escàndol democràtic que a Europa occidental tinguem gent a la presó per les seves opinions polítiques’, ha afegit. La BBC recull les seves declaracions en un article titulat ‘La consellera a l’exili demana suport’, on explica que el govern espanyol va intervenir l’autogovern amb el 155 i que seria enviada a presó si tornés al Principat.

Ponsatí també recorda que es va retirar l’euro-ordre de detenció contra ella, Puigdemont i la resta de consellers exiliats, i es fa referència a la situació d’empresonament de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]