Enguany,  les cavalcades de Reis al Principat han estat marcades per la campanya #BaltasarDeVeritat, que ha denunciat el fet que sovint aquest rei sigui un actor pintat, i no un de pell negra. La campanya, organitzada per l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra, ha aconseguit que tres de cada quatre capitals de comarca al Principat tinguin un rei de pell negra.

No obstant això, la cavalcada de Sarrià, a Barcelona, ha generat igualment polèmica. Malgrat que el rei Baltasar d’aquesta cavalcada no era pintat, els patges que l’acompanyaven sí que ho eren, i a més portaven una disfressa d’home prehistòric, amb un os al cap, i ballaven al ritme de la música de ‘El rei lleó’. Aquesta elecció ha generat molta indignació a les xarxes, on molts usuaris han denunciat el racisme de la proposta.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb